Poslovna scena
StoryEditor

Sudski vještaci - 4427 ljudi u koje se ne smije sumnjati

24. Travanj 2014.
Piše:
lider.media

Sudski su vještaci u središtu pozornosti zbog slučaja sisačke županice. No i bez te afere struka ima dovoljno problema. Satnica im je niža od one za peglanje. Žale se i na nelojalnu konkurenciju bankarskih procjena i nedonošenje zakona o sudskim vještacima.

Hrvatskoj, prema podacima portala Sudačka mreža, djeluje 4427 sudskih vještaka i 119 tvrtki registriranih kao vještaci. Unatoč tome, ili baš zbog toga, ta je djelatnost jedna od najne uređenijih u Hrvatskoj, a više o tome možete pročitati u temi tjedna iz pera Edisa Felića.

Dok Hrvatska tone sve dublje u blato nerada i neodgovornosti političke administracije, pa nitko ili rijetko tko gleda što se zbiva iza vlastite ograde (uključujući domaće analitičare), u stranom se analitičkom prostoru sve češće spominje nova kriza. Kojih su to petnaest razloga za izbijanje nove globalne krize do 2016., piše Gordana Gelenčer.

Nedavnim spajanjem najvećih knjižarskih lanaca - Alogritma, Profila i Mozaika u tvrtku APM, knjižarstvo je u Hrvatskoj ušlo u novu dimenziju. Željka Laslavić razgovarala je s Nevenom Antičevićem, vlasnikom Algoritma i suvlasnikom APM-a, koji u razgovoru za naš list otkriva nove poslovne modele koji bi mogli potaknuti ovu djelatnost.

U novom broju možete pročitati i tekstove o prvoj obučenoj generaciji hrvatskih eurokrata, o tome kako su mladi glumci Doris Pinčić i Robert Kurbaša osnovali zabavno-edukativni centar Kupid, te o fenomenu Abbe koja godinama nakon raspada zarađuje više nego ikada.

Novi broj Lidera možete pročitati na iPadu. Aplikaciju s pomoću koje ga možete kupiti skinite OVDJE

25. travanj 2024 08:25