Poslovna scena
StoryEditor

Sumina i Vučević: Prave prilike su pred nama, planiramo dodatna zapošljavanja

21. Ožujak 2015.
Piše:
lider.media

U samo nekoliko godina od malenog proizvođača igara do predstavnika Hrvatske na prestižnom izboru svjetskog Ernst&Young poduzetnika godine. Nije to podloga za holivudski film, već stvarna priča iz Hrvatske.

Iza nje stoje Alan Sumina i Zoran Vučević koji su 2008. krenuli u odvažni projekt izrada aplikacija i igara za mobitele, prvenstveno iOS sustav. Novi mobitel na tržištu s velikim mogućnostima bila je idealna prilika za pokušati. Mnogi su kao i oni pokušali, a samo rijetki su uspjeli. Danas prihodi idu iznad 23 milijuna kuna, a o njima riječi hvale imaju stručnjaci iz njihovog područja, kolege poduzetnici, ali i političari. Iako na domaćem tržištu praktički ne posluju osmijeh im nije silazio na premijernoj dodjeli EY Poduzetnik godine nagrade.

- Mi smo izvozno orijentirana tvrtka i gotovo kompletni promet ostvarujemo u inozemstvu. Ali zapošljavamo preko 50 ljudi, a planiramo dodatna zapošljavanja. Još uvijek smo mali u svjetskim razmjerima i očekujemo da su prave prilike pred nama – rekli su nam Sumina i Vučević.

Uskoro planiraju širenje na Andorid uređaje, tako da će se brojka od preko 40 milijuna skinutih aplikacija uskoro i povećati. Na dodjeli nagrada EY poduzetnika godine riječi hvale stizali su sa svih strana.

- Čestitam pobjednicima koji su to zaslužili. Oni su pokazatelj svima da u poduzetništvu mogu i mladi uspjeti i dobro poslovati. I mi stariji možemo nešto naučiti od njih – rekao je Alojzije Šestan iz Šestan Buscha.

Žiri nije imao lagani posao, ali na kraju uspjeli su izabrati najbolje. Predsjednik žirija Emil Tedeschi istaknuo je da mu posao nije bio lagan, ali da Nanobit zasluženo nosi nagradu.

- Mi smo imali težak zadatak, ali smo se oko pobjednika složili jednoglasno. Pogledajte samo njihove rezultate i rast iz godine u godinu i uz to su konkuretni na svjetskom tržištu koje prepoznaje samo kvalitetu. Stvarno im čestitam i želim im uspjeh u daljnjem radu – rekao je Tedeschi o pobjednicima.

S njim se složio još jedan član žirija Saša Cvetojević koji zna koji su poslovni put prošli Sumina i Vučević.

- Jedan od razloga njihove pobjede je i da pokažemo ostalima da ne treba imati veliki kapital da bi se uspjelo. Znanje je ključno i to je prvi preduvjet za uspjeh – smatra Cvetojević.

A pred njima je put u Monte Carlo na svjetski izbor EY poduzetnika godine. Bez opterećnja i sa željom da razmjene iskustva s drugim tvrtkama u odijelu i leptir mašni predstavljat će Hrvatsku. Iako mnogo bolje izgledaju kad opušteni s osmijehom na licima pričaju o svojim prozvodima.

20. travanj 2024 16:16