23. lipanj 2015.

Suradnja ItSoft-a i Cisco-a rezultirala širenjem portfelja usluga

lider.media
lider.media

ItSoft, jedna od vodećih hrvatskih tvrtki na području sigurnosnih sustava, postala je Cisco Intercloud Service provider i time proširila svoje postojeće usluge.

Spomenuta nadogradnja usluga za korisnike itSofta značit će mogućnost pristupa širokom spektru online usluga kao i pristupa serverima na bilo kojem kontinentu.

Udruživanje sa Ciscom, globalnom kompanijom koja dugi niz godina proizvodi pouzdanu opremu za visokozahtjevne korisnike, za itSoft predstavlja iskorak u područje intercloud usluga i korak naprijed za njegove korisnike kojima je ovakva infrastruktura sve potrebnija u poslovanju.

ItSoft se do sada uglavnom bavio privatnim Cloud uslugama koje su isporučivane korisnicima putem optičkih niti, najviše u području IaaS-a (Infrastructure as a Service), DRaaS (DisasterRecovery as a Service) te SECaaS (Security-as-a-Service) usluga. Nova usluga zasnivat će se na infrastrukturi namijenjenoj uglavnom tvrtkama koje trebaju brzu, pouzdanu i sigurnu ICT platformu te partnera kao što je itSoft koji raspolaže velikim pričuvnim kapacitetima i vrhunskom podrškom organiziranom u skladu sa ITIL preporukama. Cisco se, s druge strane, globalno istaknuo sa svojom jedinstvenom idejom InterClouda, pa je partnerstvo ove dvije kompanije bio uistinu logičan poslovni izbor.

Neke od tehnoloških prednosti koje ova infrastruktura donosi bit će i mogućnost iznajmljivanja usluge od public Cloud operatora poput Azurea ili Amazona putem istog sučelja. Velika prednost jest činjenica da se tako kompleksna infrastruktura koja može biti rasprostranjena po cijelom svijetu i kod više cloud operatora, zadržava u privatnom adresnom prostoru iza centralnih vatrozida (firewalla) kojima sami korisnici upravljaju, što omogućuje iznimno veliku kontrolu samog korisnika nad cjelokupnom infrastrukturom. Vrijedi istaknuti kako će pomoću nje korisnik moći na istom portalu iznajmiti aplikacije ili druge servise, kao što su webex, sap hana, bigdata alate i slične servise kojima se bave drugi partneri specijalizirani za spomenute usluge u intercloud okruženju.

Dugoročno, razvoj ove infrastrukture pozitivna je vijest za hrvatsko gospodarstvo, budući da bi naše tvrtke koje se bave razvojem softwarea na ovaj način svoje aplikacije mogle publicirati u globalno dostupni katalog usluga, a time eksponencijalno širiti svoju vidljivost i dostupnost svoje aplikacije do ciljanih korisnika u cijelom svijetu.