Poslovna scena
StoryEditor

Sve što trebate znati o porezima, a nemate koga pitati

24. Svibanj 2012.
Piše:
lider.media

Vrijedna redakcija poslovnog tjednika Lider ovoga je tjedan pripremila pregršt zanimljivih tema i posebnih priloga. Glavna tema 347. broja Lidera su porezne promjene.

Novinarke Jasmina Trstenjak i Gordana Simonović pitale su više od 50 poduzetnika što im nije jasno u novim poreznim propisima i što sve žele pitati poreznike. Prikupljena pitanja dostavili smo Poreznoj upravi, pa tako u novom broju doznajte sve što trebate znati o porezima. Najviše je nejasnoća u vezi s PDV-om, oporezivanjem dobiti i isplatom doprinosa, a poduzetnike muči i jednakost svih tvrtki pred zakonom. Gordana Gelenčer istražila je je li premijer Milanović iskoristio sve svoje kredite ili u biračkom tijelu tinja plamičak nade koji se može zapaliti dobrom motivacijom. Naime, građani su spremni na promjene, pa i neugodne, ali žele znati kao odricanja vode, što je Vladin cilj te ide li sve prema planu. Više doznajte u temi Motiviranje: Spremni na odricanja ako ih Milanović uvjerljivo objasni.

U novom broju donosimo i dva intervjua; s Ralfom Blombergom koji nam je otkrio kako RWE ne odlazi iz Hrvatske te kako ih zanima ulaganje u Plomin 3 te Zdravkom Knežević, predsjednicom Uprave PharmaS-a koja tvrdi kako se u Hrvatskoj više ne mogu izumiti ‘novi azitromicini‘.

Željka Laslavić napravili je priču o reklamacijama. Naime, ulaskom u EU Hrvatsku čeka popis novih pravila, među kojima je i ono da kupac ima pravo vratiti kupljenu robu ako je promijenio mišljenje, bez obzira na ispravnost proizvoda. Koliko su kompanije u Hrvatskoj voljne zamjeniti loš proizvod te koliko je to važno za lojalnost kupaca otkrijte u novom broju Lidera.

Kompanija Rasco ovoga je tjedna predstavila svoj izvozni adut - multifunkcionalno vozilo Muvo. Maleno vozilo obavlja više od stotinu poslova; univerzalni je nosač alata koji čisti, usisava lišće, pere ulice, kosi travu, pomaže u održavanju drveća i rasvjetnih tijela. Čak i zimi čisti snijeg, posipa sol, a koristan je i vatrogascima. Bio nam je to povod za analizu kompanije, a više o planovima te tvrtke doznajte u tekstu Antonele Zečević - Podravska kombinirka novi adut za europsko tržište komunalne opreme.

Također, uz novi broj Lidera potražite i poseban prilog Malo gospodarstvo koje se bavi potporama za poduzetnike te Lider Plus ‘Voda: Traži se upravljanje novim zlatom na globalnoj razini‘. Pripremili smo i novi broj mjesečnika Tehnopolis kao i poseban izvještaj o 7. konvenciji Hrvatskih izvoznika.

19. travanj 2024 03:10