Aktualno Poslovna scena Preporučeno

Svjetlan Stanić postavio novog direktora Stanić Beverages, tranzicija Špoljar-transporta…

Stanić
Zoran Mabić
Goran Litvan

Zoran Mabić novi je direktor tvrtke STANIĆ BEVERAGES d.o.o. iz Zagreba umjesto Ivana Baccija, kojem je dodijeljena prokura. Mabić je bio izvršni dopredsjednik u tvrtki.  Tijekom obrazovanja stekao je dva magisterija; na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te Executive MBA na CBA. Mabić ima veliko iskustvo u prodaji – prije dolaska u Stanić grupu bio je direktor prodaje u Alca grupi, direktor prodaje i marketinga za Jugoistočnu Europu u kompaniji one2play i direktor prodaje i član menadžment tima Karlovačke pivovare. STANIĆ BEVERAGES ključna je tvrtke STANIĆ GRUPE Svjetlana Stanića, koja se razvijala kao distributer pića, duhanskih proizvoda i tehničke robe, a akvizicijom brenda Juicy sokova ušla je u segment proizvodnje. Prema zadnjim dostupnim podacima, 2017. je ostvarila 220 milijuna kuna prihoda (konsolidirano).

https://lider.media/aktualno/tvrtke-i-trzista/poslovna-scena/zoran-mabic-novi-direktor-prodaje-karlovacke-pivovare/

Dmitry Gubanov novi je direktor tvrtke ŠPOLJAR-TRANSPORT umjesto Nikole Špoljara, a Ivan Nicola Miljković prestao je biti prokurist. Tako je dovršena upravljačka tranzicija koja je započela prije godinu dana, ulaskom tvrtke TA EUROPE S.A. u vlasničku strukturu prijevoznika iz Pregrade. Tada je osnivač tvrtke Miroslav Špoljar prestao biti prokurist, a Nikoli Špoljaru na direktorskoj se poziciji pridružio Serge François Jacques Agneray, koji je i sad na toj poziciji. ŠPOLJAR-TRANSPORT s voznim parkom od 107 kamiona najveća je tvrtka specijalizirana za prijevoz vozila. Tvrde da pokrivaju više od 30 posto usluga skladištenja, carinjenja i prijevoza osobnih vozila i 80 posto prijevoza teretnih vozila na hrvatskom tržištu. Inače, TA EUROPE konzultantska je tvrtka (‘technical advisors’) koja se prvenstveno bavi nekretninama i infrastrukturom, s uredima diljem Europe, ali i operacijama na ostalim kontinentima.

Robert Ujčić novi je član Nadzornog odbora KAMENA d.d. iz Pazina umjesto Josipa Korace.

Vedrana Janjić nova je članica Nadzornog odbora tvrtke INA MALOPRODAJNI SERVISI d.o.o. iz Zagreba umjesto Ive Juroša.

Vlasnik MIERSA d.o.o. iz Radonića (Drniš) postavio je Josipa Stojanovića na poziciju direktora tvrtke za proizvodnju kamionskih karoserija umjesto Maje Sevšek.

Igor Butorac novi je direktor tvrtke RIJEKA SPORT umjesto Zlatana Hreljca.

Jin Kyu Jeon novi je šef zagrebačke podružnice tvrtke SAMSUNG ELECTRONICS AUSTRIA umjesto Hojun Hwanga.

Ratko Sokolić prestao je biti član uprave LIPOVICE d.o.o. Dosadašnji predsjednik Uprave Vladimir Fresl sad je direktor tog proizvođača radijatora iz Popovače.

Komentari