Aktualno Poslovna scena

Tatjana Skoko nova direktorica Microsofta za Hrvatsku

Tatjana Skoko
Tatjana Skoko
Autor Lider

Kompanija Microsoft je Tatjanu Skoko, v.d. direktoricu Microsofta Hrvatska imenovala direktoricom Microsofta za Hrvatsku. Tatjana Skoko imenovana je u rujnu 2017. v.d. direktoricom Microsofta u Hrvatskoj, a dužnost je preuzela od  Lejle Zukić – Krivdić koja preuzela poziciju Channel Development Managera u Microsoftovoj regiji središnje i istočne Europe, gdje je zadužena za 33 zemlje.

Odluka o ovom imenovanju Tatjane Skoko stupa na snagu 1. siječnja 2018. godine.

Prije preuzimanja dužnosti v.d. direktorice, a od 1. siječnja ove godine i direktorice Microsofta za Hrvatsku, Tatjana Skoko je bila na poziciji Enterprise and Partners Group Lead za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. Nakon toga je bila poziciji Account Executive i bila je zadužena za Adriatic regiju koja uključuje Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu i Albaniju. U Microsoft je došla s pozicije direktorice Odjela za korporativne korisnike u Hrvatskom Telekomu, gdje je ostvarila kontinuirani rast poslovnih rezultata, sudjelovala u pozicioniranju Hrvatskog telekoma kao preferiranog pružatelja usluga poslovnim korisnicima u Hrvatskoj, ali i širenju poslovanja u središnjoj i istočnoj Europi (CEE).

>>> ‘Transformirani’ Microsoft udvostručio već impozantnu kvartalnu dobit

“Hrvatska je vrlo važno tržište s potencijalom za rast i ima velik broj prilika koje se mogu iskoristiti kroz ubrzanje digitalne transformacije. Pozicija direktorice Microsofta velika je odgovornost i zato se ujedno i radujem nastavku suradnje s kolegama, klijentima i partnerima kompanije Microsoft. Zajedničkim radom možemo ostvariti još veći uspjeh i rast”, izjavila je Tatjana Skoko, direktorica Microsofta u Hrvatskoj.

Tatjana Skoko nastavit će i dosadašnju strategiju Microsofta s fokusom na ubrzanje digitalne transformacije gospodarstva, javnog sektora te društva u cjelini, a poseban naglasak u radu bit će daljnja podrška hrvatskim IT tvrtkama u cilju promocije i implementacije najmodernijih partnerskih poslovnih rješenja temeljenih na vrhunskoj platformi i uslugama kompanije Microsoft.

>>>Više od 70 nevladinih organizacija zainteresirano za donacije Microsoftovog softvera u cloudu

Microsoft je također imenovao Hristu Manova na poziciju direktora regije Adriatic, a koji će istovremeno zadržati poziciju regionalnog direktora regije Baltic (Estonija, Litva i Letonija). Hristo Manov se pridružio Microsoftu u kolovozu 2016. godine na poziciji  Business Strategy Lead for CEE, a od travnja 2017. je direktor regije Baltik.

Prije dolaska u Microsoft Hristo Manov je radio u menadžmentu kompanije Avon – od dužnosti generalnog direktora Jugoistočne Europe do zamjenika predsjednika regije Centralna Europa. Prije dolaska u Avon, Hristo Manov je bio generalni direktor kompanije Xerox zadužen za tržište Skandinavije.

“Sretan sam i zadovoljan imenovanjem i što mi je pružena ova prilika. Regija Adriatic je za nas vrlo važno tržište na kojem radi vrhunski tim i koje pruža izvrsne poslovne prilike. Radujem se suradnji s timovima iz Slovenije, Hrvatske, Albanije te Bosne i Hercegovine na važnim projektima koje će donijeti pozitivne promjene u poslovanju naših partnera i klijenata “, izjavio je Hristo Manov, novi direktor regije Adriatic, u okviru koje posluje i Microsoft u Hrvatskoj.


Pratite Lider na društvenim mrežama linkedininstagram
 
 

Komentari