Poslovna scena
StoryEditor

Taxi Cammeo diže cijene

10. Svibanj 2012.
Piše:
lider.media

Taxi Cammeo na današnjoj je konferenciji za novinare izvjestio o poskupljenju, zbog kako kažu rasta troškova poput goriva i veće stope PDV-a.

Iz tih razloga, bili su, kako kažu, primorani poskupiti cijenu svoje usluge za jednu kunu po kilometru. Start i dalje ostaje isti, odnosno 15 kuna za 2 kilometra, dok je svaki slijedeći kilometar kunu skuplji. Naglašavaju da je 95 posto vožnji u dosegu do pet kilometara, te da će te vožnje biti skuplje samo tri kune. Unatoč poskupljenju, kažu, ostaju najjeftiniji taxi prijevoznik - dok oni pet kilometara vožnje naplaćuju 33 kune, Radio Taxi istu vožnju naplaćuje 34,4 kune.Obavijestili su i o pokretanju povlaštenih cijena usluge pomoću prepaid i postpaid kartica. Prepaid kartice namjenjene su fizičkim osobama, dok su postpaid predviđene za firme i obrte.

- Na primjer, roditelji će prepaid kartice moći kupiti svojoj djeci, pa će u vrijeme njihovih noćnih provoda mirno spavati sa saznanjem da se sigurno voze. Isto tako, tvrkama su omogućene razne povoljnosti uz postpaid kartice – rekao je direktor grupe Taxi Cammeo, Vladimir Minovski.Iz Cammea su naveli kako je 79 posto taksi poziva građana upućeno upravo njima. Zato im je želja da se što prije raspiše natječaj za otvaranje novih koncesijskih mjesta. Po nekim saznanjima, navode, Grad bi natječaj mogao raspisati već krajem ovog mjeseca, dok druge informacije govore da će koncesija biti raspisana u jesen. Iz Cammea apeliraju da Grad to učini što prije, posebno zbog otvaranja novih radnih mjesta i svih onih tasista koji su nakon što se Oryx povukao s taxi tržišta ostali bez radnih mjesta.

23. travanj 2024 09:51