Poslovna scena
StoryEditor

Tedeschi: Opravdali smo investicije u Drogu Kolinsku

30. Srpanj 2012.
Piše:
lider.media

Atlantic Grupa je u prvoj polovici 2012. godine ostvarila prihod od prodaje u iznosu od 2,34 milijarde kuna, što u odnosu na isti period prošle godine predstavlja rast od 6,6 posto.

Dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) porasla je 24,8 posto na 282,8 milijuna kuna, dok je neto dobit nakon manjinskih interesa iznosila 6,6 milijuna kuna. Rastu prihoda od prodaje Atlantic Grupe u prvom polugodištu pridonijela su sva Strateška poslovna područja, a s dvoznamenkastim stopama rasta najznačajniji su utjecaj imala Strateška poslovna područja Zdravlje i njega (14,6 posto), Kava (12,4 posto) i Delikatesni namazi (12,4 posto).

- Fokusom na sinergijske potencijale i organski rast Atlantic Grupa je u prvoj polovici 2012. godine ostvarila rast prihoda od prodaje i rast operativne dobiti. Iznimno smo zadovoljni rezultatima koji svjedoče o uspješnosti integracijskih aktivnosti tijekom 2011. i u prvoj polovici ove godine te potvrđuju opravdanost investicije u Drogu Kolinsku. Unatoč složenoj makroekonomskoj situaciji, Uprava i djelatnici Atlantic Grupe nastavljaju s usmjerenošću na daljnji rast poslovanja kroz aktivno upravljanje brendovima i inovacije, optimizaciju troškova, upravljanje rizicima i ispunjavanje financijskih obaveza, čime je Atlantic Grupa na dobrom putu ostvarenja najavljenih očekivanja za 2012. godini, istaknuo je Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe.

24. travanj 2024 21:10