Poslovna scena
StoryEditor

Teleperformance otvara call centar u Splitu, zapošljava 2000 ljudi

03. Srpanj 2016.
Piše:
lider.media

Teleperformance, vodeća svjetska kompanija za pružanje telefonske podrške tvrtkama iz različitih gospodarskih sektora, planira otvoriti regionalni call centar u Splitu. Ako svoj plan i ostvare, to bi značilo i otvaranje nevjerojatnih 2000 novih radnih mjesta u godinu dana, javlja Slobodna Dalmacija. Službena potvrda za otvaranje splitskog call centra koji bi pokrivao područje istočne Europe još nije uslijedila, no ona se očekuje nakon 7. srpnja, kada Teleperformance na Ekonomskom fakultetu organizira Dan karijera. Predstavnici tvrtke tada će iz prve ruke dobiti informaciju koliko kvalitetnog mladog kadra ima pod Marjanom, te koliko njih bi bilo voljno baviti se ovakvom vrstom posla...

Velika tvrtka objavila je na svojoj stranici na Facebooku poziv studentima da idućeg četvrtka dođu na Sveučilište (Ekonomski fakultet) kako bi se pobliže upoznali s njihovim planovima, a uvjet za dobivanje posla bit će izvrsno poznavanje engleskog, talijanskog, francuskog, španjolskog, njemačkog ili nekog drugog stranog jezika.

- Teleperformance se nada da će uspjeti pronaći dovoljan broj elokventnih ljudi za posao, da će na Danu karijera obaviti dovoljan broj intervjua, prikupiti zadovoljavajući broj dobrih životopisa, i isključivo o tome ovisit će njihova konačna odluka. No, vjerujemo da s obzirom na to kako je riječ o tvrtki impresivnih referencija, dobar odaziv neće biti upitan. Ovakvu priliku šteta bi bilo prokockati, tim više što pozov nije upućen samo studentima, već svim komunikativnim ljudim sa odličnim poznavanjem jednog stranog jezika, neovisno o njihovoj dobi, kaže izvor blizak budućem poslodavcu, koji, neslužbeno, nudi zaposlenima početnu neto plaću između 5000 i 6000 kuna, ali i odlično poslovno okruženje, do kojega i te kako drže.

Tvrtka je osnovana prije četiri desetljeća u Parizu, danas ima 190.000 zaposlenih diljem svijeta, a u 2014. uprihodila je 3,7 milijarde dolara. Posljednja dva ureda otvorena su u Ateni, gdje je svoj posao pronašlo 4000 djelatnika, te u Lisabonu u čijem velikom call centru radi 6000 ljudi. Njihovo poslovanje rašireno je u 65 država, a djelatnici Teleperformancea sa svojim klijentima komuniciraju na 75 jezika, a radna snaga raspoređena je u 311 podružnica.

19. travanj 2024 00:33