Poslovna scena
StoryEditor

Televizija Student svakoga će mjeseca biti drugačija

05. Studeni 2012.
Piše:
lider.media

U okviru proslave 50. obljetnice Fakulteta političkih znanosti, u utorak (6. studenog) u 19 sati s emitiranjem počinje prva hrvatska studentska televizija, Televizija Student. Početak emitiranja počet će prijenosom uživo s FPZG-a na kojem će se održati prigodna svečanost otvaranja televizije.

Na televiziji će se prikazivati emisije "Akademska četvrt" i "Alter ego", a ostatak programa će se u početku popunjavati arhivskim prilozima studenata TV studija.

Televiziju Student pokrenuli su profesori i studenti Fakulteta političkih znanosti, a na projektu će surađivati s Akademijom dramskih umjetnosti. Uz spomenute ustanove, organizatori projekta su se povezali s Fakultetom elektronike i računarstva, ali i drugim fakultetima za koje vjeruju kako će također biti dio Televizije Student.

-Ovo nije klasična televizija već kuća koja će rasti te se nadamo kako će svaki mjesec biti drugačiji i bolji, izjavio je na konferenciji za novinare povodom predstavljanja projekta glavni urednik Televizije Student, Igor Mirković.

Otvaranje prve studentske televizije najvećim dijelom je financirao FPZG uz pomoć Iskona, Američke ambasade te tvrtke AudioVideoConsulting, a u njega je uloženo između 300 i 500 tisuća kuna.

- Deset godina smo se igrali televizije, a sada je došlo vrijeme i da je pokrenemo, rekla je voditeljica projekta TV Student, Tena Perišin.

Televiziju Student moći će se pratiti u osnovnom paketu Iskon TV-a, te preko Iskon TV Playera koji omogućuje praćenje televizijskih programa putem računala i mobilnih uređaja.

28. svibanj 2024 05:42