Poslovna scena
StoryEditor

Tim koji razvija probiotičku bakteriju za rano otkrivanje zdravstvenih problema nagrađen s 15.000 kuna

26. Travanj 2016.
Piše:
lider.media

Projekt Smartfood, pametan probiotik koji pomaže u ranoj detekciji zdravstvenih problema, proglašen je najboljim inovativnim projektom mladih poduzetnika na prvom natjecanju StandUp4StartUp, koje je organizirala Hrvatska inicijativa za dijalog

Projekt je dobio nagradu od 15.000 kuna, koje je HRID izdvojio u nagradni fond, iz proračunskih sredstava koje stranka dobija za svoje aktivnosti. Drugonagrađeni projekt, Canelio, pametni sustav za treniranje pasa koji povezuje tzv. kliker s mobilnom aplikacijom, nagrađen je s 10.000 kuna. Na treće mjesto stručni žiri je svrstao projekt Travabled – online platforma i savjetnik za osobe s invaliditetom , kojemu je pripalo 5.000 kuna.

Deset finalista, odabranih nakon provedenog javnog natječaja, predstavilo se danas publici i neovisnom stručnom žiriju.

- Nagrada nam je iznimno važna, kao ohrabrenje u zahtjevnom projektu ali i kao vrlo konkretna materijalna pomoć u nastavku opremanja laboratorija. Naš je koncept inovativan - razvijamo probiotičku bakteriju koja bi pomogla pratiti zdravstveno stanje, a cilj nam je zaštititi ideju i time osigurati snažnu poziciju u budućim pregovorima s farmaceutskom industrijom, rekao je voditelj tima autora prvonagrađenog startup projekta Smartfood Filip Petrović.

Otvarajući finalno natjecanje, na kojemu su se predstavili projektni timovi, odabrani u javnom natječaju, predsjednik Hrvatske inicijative za dijalog, Drago Prgomet je rekao: - Čast nam je biti domaćinima mladim ljudima koji su pokazali volju, znanje, hrabrost i znatiželju - sve ono što je bila tiha sila napretka kroz povijest. Vrijeme je da shvatimo da ima ljudi iza kojih vrijedi stati, da ima ideja koje vrijedi podržati, da ima rješenja koje treba  prihvatiti, pozvavši mlade poduzetnike da "vlastitom pameću oblikuju budućnost zemlje".

- Ugodno sam iznenađen kvalitetom projekata. Timovima će nagrade pomoći u razvoju poslovne ideje ali i kao potvrda da su na dobrom putu. Od svih prezentiranih projekata bit će nekoliko uspješnih, a ako i ne uspiju s početnom idejom, okrenut će je u nekom drugom smjeru i ostati poduzetnici, rekao je Hrvoje Prpić, poduzetnik i član stručnog žirija.

20. travanj 2024 20:15