Poslovna scena
StoryEditor

Tisak otvorio novi logističko-distributivni centar u Svetoj Nedelji

03. Listopad 2016.
Piše:
lider.media

Tisak je otvorio novi i moderni logističko-distributivni centar u u Svetoj Nedelji. Ukupno 40.000 m² skladišnog prostora i 20.000 paletnih mjesta, omogućila su Tisku kvalitetne osnove za realizaciju i lansiranje nove Tiskove logističke usluge pod  nazivom - TEX logistika. Radi se o novoj Tiskovoj logističkoj platformi s najširom click&collect mrežom u Hrvatskoj koja za cilj ima postati neizostavan partner malim i srednjim kompanijama, s posebnim naglaskom e-commerce. Snaga TEX logistike leži i u vlastitoj distribuciji i velikom voznom parku od 650 dostavnih vozila koja godišnje pređu 24 milijuna kilometara i dostavljaju više od 136 milijuna pošiljaka. TEX logistika partnerima će pružati mogućnost paketne dostave na više od 1000 kioska Tiska, 50 Paketomata – automatiziranih paketnih pretinaca, u Super Konzum prodavaonice, na kioske iNovina, kao i dostavu na adresu kupaca.

Uz pružanje usluga paketne dostave TEX logistika nudi i mogućnost skladišne logistike. U 40.000 m² vlastitog skladišnog prostora, većinom u sklopu novog logističko-distributivnog centra u  Svetoj Nedelji, u sklopu TEX logistike  uključeni su i Tiskovi regionalni cross-dock centri. TEX logistika osigurava  skladištenje pakiranih prehrambenih proizvoda, tehničke robe, rezervnih dijelova, zbirnih pošiljki i sličnog na više od 20.000 paletnih mjesta. TEX logistika vrši kvalitativnu i kvantitativnu provjeru robe, optimizaciju zaliha, obradu povrata, manipulaciju, deklariranje, etiketiranje i brojne druge operacije „skladišne proizvodnje“. Zbog svoje rasprostranjenosti osigurava brz pretovar i usmjerava isporuku robe kada je to potrebno, na ekonomičan način i uz redukciju troškova zaliha svojim partnerima.

Uz najširu click&collect mrežu u Hrvatskoj i pružanje kompletne usluge za e-commerce kompanije, snaga usluge TEX logistike leži i u vlastitoj distribuciji i velikom voznom parku koji u  jednom danu prijeđe put od najistočnije do najjužnije točke u Hrvatskoj čak 34 puta. Preko razvijene nacionalne distribucijske mreže osigurava se i maksimalna pokrivenost teritorija i mogućnost dostave unutar 24sata. TEX logistika svakodnevno kroz vlastitu mrežu  nudi prijevoz do bilo kojeg odredišta, uključujući i isporuku od vrata do vrata. Uz pouzdanu i brzu uslugu unutarnjeg transporta, TEX logistika pruža i uslugu zračnog, pomorskog i međunarodnog cestovnog prijevoza. Naglasak usluge je na kvaliteti, brzini i fleksibilnosti. U  skladu s najsuvremenijim tehničkim standardima i vještom prilagođavanju tržištu, ova nova Tiskova logistička usluga fokusirat će se na stvaranje dodatne vrijednosti za sve partnere.

19. travanj 2024 12:18