Poslovna scena
StoryEditor

Tko će sve platiti rezanje prekomjernog deficita?

06. Veljača 2014.
Piše:
lider.media

Financijska konsolidacija nastavkom poreznog jahanja na iscijeđenom privatnom sektoru ima učinak jednak valerijani na već konzumiranu pozamašnu količinu normabela.

Ni ovaj put nije učinjen odmak u fiskalnoj politici, pa se konsolidacijski napori uglavnom oslanjaju na rast proračunskih prihoda, manje na stezanje proračunske potrošnje. Tko će sve platiti račun za rezanje prekomjernog deficita pročitajte u analizi Gordane Gelenčer u novom broju Lidera.

Zbivanjima u čabarskom Finvestu pozabavila se pak Matilda Bačelić. Sve češće čuje se teza da će u ovom drvoprerađivaču fokus s namještaja prevagnuti na prodaju sekundarnih sirovina i građevinsku operativu. Više o planovima kompanije Marijana Filipovića pročitajte u ovotjednom Lideru.

Priču o najvažnijem i najnapetijem zanimanju u trgovinu - upravljačima akcija donosi pak Željka Laslavić, a osim toga tu je i priča o poduzetniku Berislavu Marszaleku čiji su projekt prepoznali gotovo svi poslovni anđeli, feljton o Demisu Hassabisu kao i analiza državnih tvrtki iz pera Jasmine Trstenjak.

Novi broj Lidera možete pročitati na iPadu. Aplikaciju s pomoću koje ga možete kupiti skinite OVDJE

19. travanj 2024 20:52