Poslovna scena
StoryEditor

Tko će vam od 1. srpnja postati konkurent?

03. Siječanj 2013.
Piše:
lider.media

Tko će vam od 1. srpnja postati konkurent te što vas čeka na novom unutarnjem tržištu pitanja su na koje odgovor daje novi broj Lidera.

Matilda Bačelić u temi tjedna piše o tome kako će izgledati život poduzetnika nakon što službeno zakoračimo u EU zajednicu te hoće li se baš svi probuditi sa osmijehom 1. srpnja. Naime, iako su se trebali već odavno početi spremati i istraživati svoje mogućnosti na novom tržištu, nisu baš svi napravili svoju zadaću. Bačelić podsjeća i na promjene koje nam donosi prvi dan srpnja te primjere kako su neki već pronašli nišu u kojoj mogu konkurirati te pronašli nove partnere u EU.

Ivica Grčar, naš borac protiv vjetrenjača, u novom broju Lidera napravio je analizu što bi trebalo mijenjati u poreznom sustavu. Koji su dobri modeli oporezivanja, što hitno treba mijenjati u okviru postojećeg te druge njegove prijedloge pročitajte u prvom ovogodišnjem broju.

Gordana Gelenčer piše o privatizaciji u 2013. te o dvije i pol milijarde kuna kolika je nominalna vrijednost poduzeća koja će ove godine pronaći nove vlasnike.

Osim intervjua sa saborskom zastupnicom i bivšom ministricom financija Martinom Dalić u novom broju možete pročitati i razgovor s predsjednikom Uprave Hrvatske pošte Alenom Premužakom. Prokomentirao je razvoj tvrtke i liberalizaciju poštanskog tržišta te najavio nove usluge koje planira uvesti kao dio strateškim smjernica.

Novi broj donosi još pregršt zanimljivih tema poput analize kompanije Biovega, kako istodobno živjeti u digitalnom i zemaljskom svijetu te trend nestajanja dugotrajnih proizvoda kao i činjenicu da se tehnika kvari brže nego hrana.

Novi broj Lidera možete pročitati na iPadu. Aplikaciju s pomoću koje ga možete kupiti skinite OVDJE

19. travanj 2024 11:42