Poslovna scena
StoryEditor

Tomislav Šerić novi predsjednik Uprave HEP-a

09. Svibanj 2013.
Piše:
lider.media

Hrvatska elektroprivreda d.d. predložila je opoziv dosadašnjeg predsjednika Uprave Zlatka Koračevića, te članova Rodoljuba Lalića i Tomislava Šerića, koji se predlaže za imenovanje novim predsjednikom Uprave.

Perica Jukić predlaže se za imenovanje novim članom, uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom. Odluke su to koje su se donijele iza zatvorenih vrata današnje sjednice Vlade. O opozivu prvog čovjeka HEP-a spekulira se u medijima već mjesecima, a ime Osječanina Tomislava Šerića bilo je u užem izboru za Koračevićevu fotelju. On je do sada obnašao dužnost člana za prijenos i distribuciju, a mediji su već zaključili kako je njegovo imenovanje svojevrsni kompromis između HNS-a i SDP-a. 

Šarić je inače studentski kolega ministra Ivana Vrdoljak. Zajedno su pohađali  Fakultet elektrotehnike i računarstva u Osijeku, a surađivali su i dok je Šerić bio direktor osječkog poslovnog inkubatora BIOS-a, a Vrdoljak bio dužnosnik u gradskoj vlasti. Tijekom karijere Šerić je radio u Siemensu i T-Mobileu, a posjeduje i MBA diplomu s ugledne pariške poslovne škole Ecole Superieure Libre des Sciences Commerciales Appliquees.

26. travanj 2024 21:16