Poslovna scena
StoryEditor

‘Trećinu plaće davat ću za razvoj civilnog društva‘

19. Siječanj 2013.
Piše:
liderhrt

Povećanje mjesečne plaće na čak 45.000 kuna te najava novih otkaza u Podravci izazvali su pravu političku buru u Podravini.

Riječ je o plaći predsjednika Uprave koprivničke tvrtke Podravka Zvonimiru Mršiću. Kada je došao na čelo Podravke Mršić, bivši gradonačelnik Koprivnice, menadžerima je skresao, a radnicima simbolički povećao plaće.

Deset mjeseci poslije - radikalan zaokret. Dodijeljuje si opcijske dionice te traži povišicu plaće i to s 35.000 na čak 45.000 kuna neto. Dovoljno za buru.

Zbog toga ga je javno opomenuo Darko Ledinski, SDP-ov kandidat za župana i aktualni zamjenik ministrice Milanke Opačić.

Mršić je gostujući u Dnevniku 3 HTV-a demantirao povećanje plaće. Rekao je da su njegovi prethodnici na čelu Podravke imali plaću i do 70.000 kuna. Njegova je od početka 45.000 kuna, no on se na godinu dana odrekao trećine plaće u korist Podravke. Nakon što je napravljen veliki posao u prvoj godini mandata, odlučio je da sada u sljedećem razdoblju trećinu plaće odvoji za razvoj civilnog društva - uplaćivat će u socijalne svrhe, udrugama osoba s invaliditetom, podupirat će kulturne i znanstvene institucije te druge za koje on odluči da je potrebno. Naglasio je da on raspolaže svojim zarađenim novcem na način na koji on želi te da je šef Podravke mora imati dovoljno veliku plaću da može pridobiti dovoljan broj dobrih stručnjaka.

02. svibanj 2024 17:32