Poslovna scena
StoryEditor

Trikovi za prodaju iscijeđenim potrošačima

22. Studeni 2012.
Piše:
lider.media

Jedini način da natjerate kupce da mare za vas jest da vi prvi počnete mariti za njih. Napisao je to Dan Waldschmidt, govornik, pisac i strateg koji se protivi konvencionalnim poslovnim strategijama.

To su, posebice u ovim depresivnim vremenima, donekle osvijestili poduzetnici iz privatnog sektora i prilagodili svoju ponudu usluga i proizvoda smanjenoj kupovnoj moći građana. Bilo bi lijepo da se isto može reći i za Vladine institucije. Razumijevanje promjena navika kupaca ključno je za kreiranje bilo kakve poslovne strategije, ali nažalost premalo je onih koji to žele razumjeti. U novom broju Lidera Željka Laslavić i Tatjana Petričušić donose trikove za prodaju u ovo recesijsko doba koje nikako da završi.

Gordana Gelenčer u novom broju piše o postčačićevom dobu, a u teksu ‘Grčić neće mijenjati gospodarsku strategiju bar do lokalnih izbora‘ doznajte kakvi su komentari stručnjaka na novog gospodarskog stratega. Bavi li se previše vodama i fondovima EU te hoće li nastaviti Čačićevu viziju državnog investiranja ili bi je trebao dopuniti otvaranjem prostora za privatne ulagače, pročitajte u novom broju.

Lider donosi komentar još jedne aktualne teme, one o presudi Sanaderu. Ivica Grčar u tekstu ‘Tužba za potpun raskid s Molom bez izgleda‘, piše kako nije dovoljno što je sudac Turudić rekao da je Mol Sanaderu dao mito pa da međunarodna arbitraža odmah poništi ugovor o prenošenju upravljačkih prava na najvećeg dioničara u IniNaime, nakon izricanja presude moguće se samo neznatne promjene u pregovaračkim položajima hrvatske i mađarske strane u igrama o upravljačkim pravima u Ini i ostalim nesporazumima s mađarskom stranom.

Jasmina Trstenjak napravila je analizu kompanije Dalekovod koja se već danima muči s deblokadom računa. Predsjednik Uprave Matjaž Gorjup rekao je kako je ta kompanija tražila tri mjeseca moratorija na plaćanje dugova, a većina banaka smatra da je to razumno razdoblje.Bez hitne deblokade računa ništa od poslova ‘teških‘ 300 milijuna eura, tvrdi Gorjup te dodaje kako bi se situacija trebala vrlo brzo ‘raspetljati‘. Koji su potencijalni potezi nove Uprave Dalekovoda doznajte u novom broju Lidera.

Uz intervju s članom Uprave Mercatora Igorom Marošem, donosimo i razgovor s predsjednica Uprave Tele2 Hrvatska Malin Holmberg, koja je pojasnila kako je toj kompaniji prioritet zadržavanje niskih cijena, a ne investiranje. Primarni cilj je postizanje zdrave profitabilnosti kompanije, što namjerava postići snažnijim rastom isključivo u mobilnoj telefoniji. Trenutačno se u Hrvatskoj ne planiraju širiti u fiksnu telefoniju, internet ili televiziju.

Pročitajte i o trendu povratka gableca, poruke sa Poslovnog kluba AutoZubak, feljton o Sberbanci te niz drugih zanimljivih tema. Uz novi broj Lidera donosimo i raskošan specijal Premium***** te poseban prilog Malo gospodarstvo u kojem pročitajte o tržištu organske hrane, je li najjeftinije imati samo jedan poslovni račun, što je s lokalnim portalima i oglašavanjem te temu iz svijeta osiguranja.

Novi broj Lidera možete pročitati na iPadu. Aplikaciju s pomoću koje ga možete kupiti skinite OVDJE  

20. travanj 2024 15:52