Aktualno Poslovna scena Turizam

TUI: Rezervacije za ljetne aranžmane porasle za 4 posto, dobit manja 12,7 posto

TUI

Europska putnička i turistička grupa TUI Group izvijestila je u četvrtak da su im rezervacije za ljetne programe porasle na godišnjoj razini unatoč velikim vrućinama u Europi, zbog kojeg su izostale kratkoročne rezervacije, piše Guardian.

>>>TUI širi poslovanje, kupuje dio španjolskog Hotelbedsa za 110 milijuna eura

U TUI-ju navode da su rezervacije za ljetne aranžmane porasle za četiri posto u odnosu na prošlu godinu, uz prodanih 86 posto aranžmana, u skladu s prošlom godinom.

Španjolska je pritom zadržala poziciju najpopularnije destinacije, ali rast prodaje ljetnih aranžmana na godišnjoj razini podupiru i Turska, sjeverna Afrika i Grčka, te manje destinacije poput Hrvatske, Bugarske i Cipra.

Takav rezultat pripisuju činjenici da je više klijenata rezerviralo ljetni odmor još u prvoj polovini godine, što je ublažilo utjecaj iznimno visokih temperatura u proteklih pet do šest tjedana na ukupnu razinu rezervacija.

“Turističke kompanije obično ne vole kada je jako vruće, a sada je stvarno vruće. Ljudi žele ići na odmor kad pada kiša”, rekao je novinarima izvršni direktor TUI-ja Fritz Joussen pri predstavljanju poslovnih rezultata grupe u trećem fiskalnom tromjesečju.

TUI navodi da mu je temeljna dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITA) u tom razdoblju smanjena 12,7 posto, na 193,4 milijuna eura. Ako se isključe promjene valutnih tečajeva, pala je 7,4 posto i iznosila je 205,1 milijun eura.

>>>TUI smanjio gubitak na 133,7 milijuna eura

Taj turoperator obično najviše zaradi u posljednjem tromjesečju fiskalne godine a u najnovijem izvješću ističu da su u fiskalnoj 2018., drugu godinu zaredom, bilježili dobit već u prvih devet mjeseci.

U aktualnom su izvješću također potvrdili procjenu prema kojoj bi im godišnja temeljna dobit trebala porasti minimalno 10 posto ako se isključe promjene valutnih tečajeva.


Pratite Lider na društvenim mrežama linkedininstagram
 
 

Komentari