Poslovna scena
StoryEditor

Turati: Metro će surađivati samo s certificiranim proizvođačima

05. Listopad 2012.
Piše:
lider.media

Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, hrvatski proizvođači koji proizvode robne marke za Metro će morati posjedovati međunarodni certifikat kvalitete koji je priznao Global Food Safety Initiative (GFSI).

Angelo Turati, predsjednik Uprave Metro cash&carry Hrvatske naglasio je kako će od 1. srpnja 2013. Metro poslovati isključivo s proizvođačima i dobavljačima prehrambenih proizvoda vlastitih robnih marki koje će posjedovati jedan od devet priznatih GFIS standarda. Tim povodom, Metro je pokrenuo postupak certifikacije svih dobavljača i proizvođača prehrambenih proizvoda koji za njih proizvode vlastite robne marke. Od pedesetak takvih proizvođača, 15 posjeduje standard koji im omogućuje nesmetani izvoz robe na europska tržišta.

Jedan od GFSI standarda je i International Food Standard (IFS) koji je najrasprostranjeniji u Europi. Radi želje za pomoći proizvođačima vlastitih robnih marki u uvođenju IFS standarda, Metro je u suradnji s TUV Croatiom organizirao dvodnevne IFS radionice koje su se održavale u svibnju i lipnju.- Obzirom da se suočavamo s novim izazovima, a potrošači očekuju od nas kvalitetu i sigurnost u svakom trenutku, uvodimo IFS standard koji sve to i jamči i to ne samo u europskim zemljama već i u Kini i dijelu Amerike - rekao je Marek Marzec, IFS Business Development Consultant.Razlog za uvođenje ovog certifikata već sada leži u činjenici kako je za dobiti certifikat potrebno oko šest mjeseci, a cijena varira od 1500 do 2000 eura. Inače, posjedovanjem nekog od priznatih GFSI standarda, hrvatskim proizvođačima se pruža prilika za prodaju proizvoda u nutar cijele Metro Grupe koja posluje u 32 zemlje Europe, Azije i Afrike, ali i prilika za suradnju s drugim trgovačkim lancima u Europi i svijetu.

28. travanj 2024 18:05