18. travanj 2013.

Turkish Air zainteresiran za Airbusove zrakoplove

Turkish Airlines je zainteresiran za kupnju zrakloplova superjumbo Airbus A380 i zrakoplova širokog trupa A350 pod uvjetom da proizvođač zrakoplova dade dobru ponudu, rekao je predsjednik uprave Hamdi Topcu u razgovoru za francuski list Les Echos.

Turkish Airlines nedavno je od Airbusa naručio 117 uskotrupnih zrakoplova, uključujući 82 narudžbe i opcije za kupnju još 35 zrakoplova u razdoblju od 2015. do 2020.

Airbusov izvršni direktor Fabrice Bregier izjavio je jučer za vrijeme posjeta Turskoj da očekuje da će Turkish Airlines u konačnici naručiti zrakoplove tipa A380 dok je izvršni direktor zrakoplovne kompanije Temel Kotil rekao da trenutno ne vidi potrebe za time.

- Narudžbom su pokrili potrebe tvrtke do 2020. godine. Što se tiče razdoblja iza toga, namjeravamo finalizirati sve naše planove nabave krajem godine - rekao je Topcu.

- Ipak, i dalje smo zainteresirani za zrakoplove tipa A380 i A350. Ako nam Airbus ponudi dobre prilike, mi ćemo ih iskoristiti i donijeti odluke u nekoliko dana. Ovisi o Airbusu - dodao je Topcu.