Poslovna scena
StoryEditor

Tvrtka Bernarda ulaže do 40 milijuna kuna u zdravstveno-turistički kompleks u Varaždinskim Toplicama

09. Prosinac 2015.

Tvrtka Bernarda s novoosnovanom tvrtkom Bernarda-Nova planira ulaganje u zdravstveno-turistički kompleks u Varaždinskim Toplicama, investiciju vrijednu 35 do 40 milijuna kuna, najavljeno je iz te tvrtke koju je u srijedu posjetio ministar turizma Darko Lorencin.

Tvrtka Bernarda proizvođač je kreveta i madraca, a stalni inozemni kupci su im primjerice svjetski lanci hotela kao Astron, Kempinski, Holliday Inn, Hilton, Sheraton, Intercontinental, Marriott, Falkensteiner i mnogi drugi, a opremaju i niz domaćih hotela.

Vlasnica tvrtke Bernarda Cecelja ističe kako je, zahvaljujući dugotrajnom uspješnom iskustvu u suradnji s najvećim hotelskim lancima u Europi, novoosnovana tvrtka Bernarda-Nova, što je ujedno i početak ulaganja u turističko-hotelijersku djelatnost. Tvrtka posjeduje novoizgrađene luksuzne apartmane u Novalji na otoku Pagu i iznajmljuje dvije vile na otoku Krku, a trenutno priprema projekt gradnje zdravstveno-turističkog kompleksa u Varaždinskim Toplicama. Planira se kompleks visoke kategorije s unutrašnjim vanjskim bazenima i komplementarnom uslugom fizikalne terapije, kao i ulaganje u ugostiteljsku ponudu.

Vrijednost investicije je 35-40 milijuna kuna, što bi financirali vlastitim sredstvima, kreditom te EU fondovima, a realizacija investicije je oko pet godina, naglasila je Bernarda Cecelja.

- Nadamo se da će daljnje ulaganje u zdravstveni turizam, kojeg najavljuje vlasnica tvrtke Bernarda dodatno oživjeti ponudu kontinentalne Hrvatske, naglasio je Lorencin.

- Potencijal kao što su primjerice Varaždinske toplice i mogućnosti za razvoj zdravstvenog turizma svakako treba iskoristiti. Ova tvrtka podupire turizam u velikoj mjeri, ne samo što se ostvaruju prihodi od turizma, nego se postižu i drugi sinergijski učinci. Uvozna komponenta u turizmu odnosno hotelijerstvu čini udio od 24 posto, dok se ostalo proizvodi u Hrvatskoj, istaknuo je Lorencin.

20. travanj 2024 00:40