Aktualno Poslovna scena Preporučeno

Tvrtke i karijere: Buljan umjesto Milera u Imex banci, promjene u Ikomu, e-Kolektoru, Recrou…

Gordan Miler
Gordan Miler nije više na čelu Imex banke
Goran Litvan

IMEX BANKA smijenila je predsjednika Uprave Gordana Milera, koji je na čelu banke bio nepunu godinu dana. Smijenjen je i Hrvoje Glogolja, koji je u Upravi bio od kraja 2016., a ostala je Ružica Šarić. Marko Buljan imenovan je zamjenikom predsjednika Uprave na rok od tri mjeseca. Ta ‘zamjenička’ pozicija omogućuje mu da ostane istovremeno i predsjednik NO-a, u koji je imenovan Davor Labaš. Inače, većinski vlasnik IMEX BANKE je Branko Buljan.

Iz vlasničke strukture IKOMA iz Zagreba ove je godine izašlo 25 suvlasnika. Tvrtkom koja proizvodi mjernu i regulacijsku opremu i ima još 88 suvlasnika upravlja Ivana Lovrić, uz prokuristicu Tomislavu Mihaljević. Predsjednik NO-a je Tomislav Kovčo, njegov je zamjenik Stjepan Mihaljević, a član NO-a Zoran Čerkezović.

Mirjana Špikić izašla je iz suvlasništva u tvrtki e-KOLEKTOR iz Zagreba. Jedini vlasnik sad je Ilija Špikić posredstvom svoje tvrtke TRGO-SIROVINA. On se povukao s mjesta predsjednika Uprave e-Kolektora, i dosadašnju članicu Uprave Mirelu Drempetić imenovao direktoricom te, nekadašnje AGROKOROVE tvrtke.

Tomaž Adamič novi je član NO-a tvrtke RECRO umjesto Zorana Korčmaroša, kojem je dodijeljena prokura. Diana (Ratković) Medved ostala je direktorica. Istovremeno je temeljni kapital smanjen za 26,9 milijuna kuna – sa  27,9 milijuna na milijun kuna. To se događa nakon nedavnog preoblikovanja tvrtke iz d.d.-a u d.o.o.

Ante Lučić nije više član Nadzornog odbora drvne industrije SPAČVA iz Vinkovaca.

Mirjana Koljatić nije više članica NO-a SREDIŠNJEG KLIRINŠKOG DEPOZITARNOG DRUŠTVA (SKDD).

Dosadašnja članica NO-a tvornice keksa, vafla i slanica KAROLINA iz Osijeka Meri Marić nova je zamjenica predsjednika NO-a umjesto Mije Batinića, koji nije više ni u NO-a, a novi član je Krešimir Lončarić.

Davor Vedrina novi je direktor UNIKOMERC-UVOZA iz Zagreba, i pridružio se u Upravi Zvonimiru Böhmu.

Ružica Pašić izašla je iz vlasničke strukture tvrtke GRAVIA iz Osijeka, koja sad ima 22 suvlasnika.

Vlasnik PROXI-PROJEKTA iz Zagreba Vedran Nikolić povukao se s direktorskog mjesta i preuzeo prokuru, a za direktora imenovao Mirka Sardelića.

Damir Jakopec novi je član NO-a ŽUPANIJSKIH CESTA ZAGREBAČKE ŽUPANIJE umjesto Zdravka Antolkovića.

Komentari