Aktualno Poslovna scena Preporučeno

Tvrtke i karijere: Promjene u Upravi Zagrebačke banke, Istrakopa, Metalimpexa…

Nikolaus Maximilian Linaric i Eugen Paić-Karega novi su članovi Uprave Zabe; Foto: Zaba.hr
Goran Litvan

ZAGREBAČKA BANKA promijenila je dio članova Uprave. Većini je u veljači produžen mandat. To su predsjednik Uprave Miljenko Živaljić, te njegov zamjenik Claudio Cesario, Lorenzo Ramajola i Marco Loteri. Dijana Hrastović nije više u Upravi, u koju su ušli Nikolaus Maximilian Linaric i Eugen Paić-Karega.

U zagrebačkoj tvrtki SLASTIČARNA MILENIUM d.o.o. u posljednje vrijeme izvršene su promjene u obitelji Abdurahimi, koja vodi slastičarnicu u Bogovićevoj. Najprije je krajem prošle godine Merita Abdurahimi preuzela vlasništvo od Ehada i Erola Abdurahimija, i direktorsku poziciju od Ehada Abdurahimija. Samo mjesec i pol kasnije tvrtku vlasnički i upravljački od Merite Abdurahimi preuzima Hašarije Abdurahimi.

Jasna Biglbauer nova je članica Nadzornog odbora ODVODNJE d.d. iz Darde umjesto Antuna Blaževića.

Iris Valentić izašla je iz suvlasništva u tvrtki CENTAR BROKER d.o.o. iz Zagreba, i sad je Ivan Valentić jedini vlasnik.

Vlasnik građevinske tvrtke ISTRAKOP d.o.o. iz Poreča Branko Kovačić najprije se na kraju 2018. s direktorskog mjesta povukao na mjesto prokurista, a za direktoricu postavio Snježanu Kovačić, da bi joj se 4. veljače pridružio na direktorskoj poziciji.

Vlasnik Denis Pačak prepustio je upravljanje tvrtkom DLA DIENSTLEISTUNGSAGENT d.o.o. iz Zagreba Igoru Pačaku.

Suvlasnica turističke agencije NEOBIČNA PUTOVANJA d.o.o. iz Zagreba Ivana Knežević upravljanje tvrtkom prepustila je Maji Kovačić. Drugi suvlasnik je Filip Milosavljević.

Vlasnik METALIMPEXA d.o.o. iz Novske Marijan Grgurić vratio je Mirka Marijana na direktorsku poziciju. Marijan je već bio predsjednik Uprave od 2009. do 2013. Nakon toga jedina članica Uprave bila je Nada Grgurić, kojoj je sad dodijeljena prokura.

Vlasnici TEHNO-PARTNERA d.o.o. iz Varaždina povukli su se iz upravljanja tvrtkom koja se bavi veleprodajom ulja i maziva i za direktoricu postavili Ivanu Marinović.

Gábor Gyarmati preuzeo je tvrtku za zbrinjavanje i obradu otpada KARAD METAL d.o.o. iz Preloga kao vlasnik i direktor od Tibora Gelencséra.

Janoš Kiralj iz Pančeva (Srbija) preuzeo je kao novi vlasnik i direktor tvrtku MORSKI JEŽ d.o.o. od Gorana Ćorluke i preselio sjedište iz Zagreba u Sesvete.

Komentari