Poslovna scena
StoryEditor

U Dini Petrokemiji potpisan novi kolektivni ugovor

18. Svibanj 2013.

Predsjednik sindikata radnika Dine Petrokemije Predrag Mihaljević izvijestio je da je jučer u toj tvrtki potpisan novi kolektivni ugovor s rokom primjene do 31. prosinca ove godine i produljenim trajanjem od tri mjeseca.

Ugovor je potpisan nakon pregovora i dogovora sindikata i Uprave Dine, ali on, na žalost, ne može riješiti neizvjesnu situaciju i neredovitu isplatu plaća, naveo je Mihaljević u priopćenju.

U sindikatu procjenjuju da kolektivni ugovor može biti presudan u zaštiti materijalnih prava radnika kod preuzimanja tvrtke te ističu da su u njemu, što je važno u kontekstu najavljenog preustroja, zajamčene otpremnine veće od onih zajamčenih Zakonom o radu.

Mihaljević navodi kako bi, prema najavama, sudbina tvrtke trebala biti poznata 10. lipnja ove godine, za kada je sazvana druga sjednica Vijeća vjerovnika na kojoj će se odlučivati o ponudi tvrtke Crodux plin i predloženom planu financijskog restrukturiranja.

Za očekivati je da će Vijeće vjerovnika ipak prihvatiti ponudu i plan financijskog restrukturiranja te da će Dina definitivno izbjeći stečaj koji nije u interesu vjerovnika, vlasnika, ni radnika, naveo je Mihaljević dodavši da do konačnog rješenja radnicima i novoj Upravi preostaje nastavak borbe za preživljavanje od prodaje metalnog otpada i preostalih minimalnih resursa tvrtke.

24. travanj 2024 13:03