18. listopad 2012.

U dm svaki dan pristigne 50 molbi za posao

lider.media
lider.media

dm je u protekloj poslovnoj godini ostvario ukupan promet od 1,94 milijardu kuna, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare povodom predstavljanja rezultata za godinu 2011./2012.

Iz dm-a očekuju kako će im dobit nakon oporezivanja biti kao i lanjska, oko 75 milijuna kuna. Uz to, dm je na drogerijskom tržištu ostvario rast udjela koji ove godine iznosi 26,53 posto. - Poslovni rezultati dm-a u protekloj poslovnoj godini velikim su dijelom rezultat naše posvećenosti ulaganja u zajednicu, a ove godine smo donirali više od 1,7 milijuna kuna, rekao je direktor dm-a, Mirko Mrakužić.U poslovnoj godini 2011./2012. dm je otvorio 58 novih radnih mjesta i 13 prodavaonica u Hrvatskoj. I u krizi su zadržali status najpoželjnijeg poslodavca u Hrvatskoj pa tako dnevno dobiju oko 50 molbi za posao, a trenutno zapošljavaju 1181 djelatnika.

Inače, djelatnici dm-a primaju 14 plaća godišnje, a prosječna neto plaća zaposlenika u trgovini (u koju nisu uračunate plaće iz uprave) iznosi 8206,68 kuna. dm je investirao više od 48 milijuna kuna, većinom u otvaranje novih poslovnica, kojih danas u Hrvatskoj ima 145.- Osim rastom prihoda, uspješnost mjerimo i zadovoljstvom kupaca, napomenula je Ana Frostač Kriličić iz ljudskih resursa dm-a. U dm-u svakodnevno kupuje preko 78 tisuća kupaca, a njihov program lojalnosti broji više od 800 tisuća članova.- Od 1. ožujka ove godine dm je uveo naplatu plastičnih vrećica koje smo prije dijelili - rekao je Dario Klemar iz odjela informatike. Prije ovog poteza dm je mjesečno dijelo 1,2 milijuna vrećica. Ako uzmemo u obzir da prosječna cijena plastične vrećice u proizvodnji iznosi oko 0,3 kune, dm ovim potezom, osim što čuva okoliš, štedi oko 360 tisuća kuna mjesečno, odnosno oko 4,5 milijuna kuna godišnje.Iz uprave dm-a napominju kako će u novoj poslovnoj godini otvoriti 10-ak novih prodavaonica, a time i oko 50-ak novih radnih mjesta. U investicije planiraju uložiti oko 55 milijuna kuna te proširiti ponudu bezreceptnih ljekova u svojim prodavaonicama.