Poslovna scena
StoryEditor

U Gredelju dogovoren nastavak izrade postolja za lokomotive

15. Listopad 2012.
Piše:
lider.media

Menadžer nabave Daniel Shatrau sa suradnicima američke tvrtke Electro-Motive Diesel danas su u pogonima TŽV Gredelj sa stečajnim upraviteljem Perom Hrkaćem dogovorili nastavak projekta proizvodnje okvira izrade okretnih postolja.

Unatoč tome što je 1. listopada otvoren stečaj nad Tvornicom željezničkih vozila Gredelj to neće utjecati na daljnji tijek već dogovorenih projekata u tvornici. S tvrtkom Electro-Motive Diesel – EMD koja je u vlasništvu američke tvrtke Progress Rail Manufactoring Corporation (podružnica kompanije Caterpillar Inc), TŽV Gredelj trenutno ima ugovoren posao proizvodnje 104 okvira postolja za lokomotive čija je ukupna vrijednost radova oko 15 milijuna kuna.

Ishod ovog sastanka je izrazito važan zbog činjenice da uvjeti na svjetskom tržištu diktiraju sve veće potrebe za zavarenim izvedbama okvira okretnih postolja gdje TŽV Gredelj spada u vrlo uzak krug tvrtki koje su usvojile tehnologiju potrebnu za uspješnu proizvodnju. Sukladno tome tvrtka i u budućnosti može očekivati daljnje narudžbe za što je nužan uvjet uspješno izvršenje trenutne narudžbe.

- Nadam se da je i ovo novi početak za Gredelj te da će biti poticaj i drugim našim kupcima da nam ukažu povjerenje i pruže nove šanse da radimo i dokažemo kako znamo napraviti proizvod kojeg tržište uistinu treba - izjavio je stečajni upravitelj TŽV Gredelj, Pero Hrkać.

25. travanj 2024 03:23