Poslovna scena
StoryEditor

U Njemačkoj pretres i istraga protiv Audija

15. Ožujak 2017.

Državno odvjetništvo u Muenchenu pokrenulo je u srijedu istražni postupak protiv nepoznatih osoba unutar tvrtke Audi, a istraga je pokrenuta nakon pretresa sjedišta tvrtke u Ingostadtu u srijedu ujutro, koja se povezuje sa skandalom oko manipuliranja vrijednosti ispušnih plinova na dizel motorima unutar Volkswagen koncerna, kojem pripada i Audi.

- Državno odvjetništvo Muenchen II pokrenulo je istražni postupak protiv nepoznatih osoba zbog sumnje u počinjeno kazneno djelo prijevare i nedozvoljene reklame, priopćilo je državno odvjetništvo.

Istražuju se top menadžeri

Prije toga su djelatnici odvjetništva Muenchena i Stuttgarta u pratnji policije pretresli urede u sjedištu tvrtke u Ingolstadtu i u uredima pogona u Neckarsulmu. Javni servis ARD i dnevnik Sueddeutsche Zeitung javljaju kako je istraga uperena protiv "nekoliko visokopozicioniranih menadžera" Audija.

Uprava automobilske tvrtke odbila je komentirati današnje događaje.

- Mi u punoj mjeri surađujemo s vlastima jer je u našem interesu da se ovaj slučaj razjasni, priopćila je uprava Audija.

Pokretanje postupka i pretres se obavljaju na dana kada je Audi namjeravao predstaviti bilancu za proteklu godinu i planove za tekuću. Kao dio koncerna Volkswagen i Audijevi modeli su pogođeni skandalom oko manipuliranja vrijednosti ispušnih plinova kod morora na dizelski pogon.

24. travanj 2024 03:50