Poslovna scena
StoryEditor

U novom broju Lidera: Sretna Nova – 2030.! Kako će nam biti za 15 godina?

24. Prosinac 2014.
Piše:
lider.media

Predviđanje onoga što će se događati za 15-ak godina čini se u prvi mah kao dječja igra. No pametni poduzetnici razmišljaju ‘na dugom štapu‘ i pokušavaju pogoditi kuda će tehnološke inovacije usmjeravati biznis. Odnosno u što već danas treba ulagati, a koje poslove treba na vrijeme napustiti.

U novom blagdanskom dvobroju Lidera u temi tjedna pokušavamo odgovoriti kakva će biti ta 2030. godina, što će se sve promijeniti, ali i što se sve neće. Povrh svega upregnuli smo i cijelu Liderovu redakciju u traženju odgovora na to pitanje, a ono što smo ispisali – ozbiljno ili nešto malo manje ozbiljno – zabavilo nas je ovih dana, a nadamo se da će i vas.

Kako i priliči posljednjem broju u ovoj godini, dajemo pregled najvažnijih domaćih i svjetskih događanja, te biramo osobu godine – ove godine to su, kao što i Liderov glavni urednik piše u svojoj novoj kolumni, gospođa Aplikacija i gospodin Izvoz.

Iako su pred nama slavljenički dani, pripremamo vas i za izazove u predstojećoj godini pa tako detaljno pišemo o poreznim izmjenama koje stupaju na snagu od 1. siječnja, te donosimo 24 najvažnije porezne promjene u poreznim propisima u Novoj 2015. godini.

U novom broju možete čitati i o tome što je potpredsjednik Vlade Branko Grčić poručio na zadnjem Liderovom Klubu izvoznika, a u rubrici Lik i djelo pišemo o Nikoli Račeti, 27-godišnjem direktoru novosagrađenog opatijskog hotela Royal. Pišemo i o tome kako Kinezi bježe iz Hrvatske - svaki je treći mali trgovac otišao, a veliki investitori ne dolaze.

U bloku iz svijeta možete čitati o tome što stoji iza zatopljenja odnosa Kube i SAD-a, te kako je Alibabin rekordni izlazak na burzu obilježio poslovnu 2014.

Idući broj Lidera izlazi 8. siječnja 2015. godine.

27. travanj 2024 00:42