Poslovna scena
StoryEditor

U novom Lideru: Ljudski kapital - kako sačuvati najnestabilniji resurs

24. Lipanj 2015.
Piše:
lider.media

Kako sačuvati najnestabilniji resurs – ljudski kapital? Velike tvrtke imaju cijele odjele za ljudske potencijale i još se koriste headhunting-agencijama. I uglavnom smanjuju broj zaposlenih. Mali poduzetnici, koji su generator novog zapošljavanja, prepušteni su sami sebi.

U temi tjedna novog broja Lidera, koji zbog praznika ovog tjedna izlazi u srijedu, poduzetnik Željko Brigljević piše kako oni ne smiju pogriješiti u izboru jer to ne mora značiti samo jedan posto manjeg profita nego može biti sudbonosno za tvrtkin opstanak. Zato donosimo dvanaest savjeta za zapošljavanje nastalih na temelju poduzetničke prakse.

Hrvatske tvrtke koje se polako pretvaraju u multinacionalke, kao što su Podravka ili Atlantic, suočavaju se sa nezgodnim problemom - među svojim menadžerima još teško pronalaze one koji bi bili spremni preuzeti inozemne podružnice. Veća plaća u inozemstvu premalen im je poticaj u odnosu na strah da se više neće moći vratiti na mjesta s kojih bi otišli o čemu pišu Alan Eder i Željka Laslavić.

Pišemo i o tome kako je svaka od trideset HUP-ovih granskih udruga dala u Bijeloj knjizi pregled za nju najvažnijih problema i prijedloge načina na koji se mogu riješiti te tako pomoći uspješnijem poslovanju tvrtki u specifičnoj industriji. O čemu se točno radi i koji su najveći problemi i prioriteti po sektorima piše Matilda Bačelić.

Pišemo i o tvrtki Samoniklo bilje vlasnika Pavla Švaića koja proizvodi sokove posebno pakirane za tržište HoReCa, ali koji se mogu kupiti i u maloprodaji, te donosimo razgovor s Markom Džepinom ml., izvršnim direktorom Medilaba, koji ističe kako ova tvrtka s Genos DNA laboratorijem postaje lider u personaliziranoj medicini. Donosimo i detaljan izvještaj s Liderove 4. konferencije o energetskoj budućnosti.

U bloku iz svjijeta možete čitati o britanskom premijeru Davidu Cameronu koji u sjeni grčke drame ne uspijeva dobiti ustupke koji bi zadržali Britaniju u Uniji, te o Davidu Zaslavu, direktoru grupacije Discovery Commu nications.

U novom broju donosimo i poseban prilog Najbolji bankari.

19. travanj 2024 17:17