Poslovna scena
StoryEditor

U Pakracu niknuo poduzetnički inkubator od milijun eura

28. Rujan 2013.

U Pakracu je otvoren novoizgrađeni poduzetnički inkubator - druga generacija, vrijedan nešto više od milijun eura.

Projekt je financiran sredstvima europskog fonda IPA za poslovnu infrastrukturu sa 75 posto vrijednosti investicije, dok su Ministarstvo poduzetništva i obrta te grad Pakrac namaknuli po 12,5 posto novca.

U isključivo četiri proizvodna pogona bit će zaposleno 50-ak radnika.

Poduzetnički inkubator na prigodnoj su svečanosti otvorile pomoćnica ministra poduzetništva i obrta Dijana Bezjak te ravnateljica Središnje agencije za financije i ugovaranje Nataša Mikuš Žigman, koje su pritom istaknule dobru suradnju s gradom Pakracom.

Prema riječima ravnateljice Poduzetničkog centra Pakrac Vide Iličić, taj grad jedini u Hrvatskoj ima sagrađena dva inkubatora.

Novi inkubator ima sve potrebne dozvole za rad, a zanimanje poduzetnika, kako je istaknuto, premašuje sva očekivanja. Energija za inkubator osigurana je izgradnjom sunčanih kolektora postavljenih na krov zgrade.

Inače, Poduzetnička zona Pakrac s radom je započela 2009. godine i u vrlo kratkom roku na svim su parcelama izgrađeni novi pogoni u kojima je danas zaposleno 450 radnika, a gotovo 95 posto proizvodnje namijenjeno je izvozu u zemlje EU, ponajviše u Italiju.

Svečanim otvorenjem objekta započeo je i Poduzetnički tjedan otvorenih vrata u Zoni male privrede Pakrac, gdje će zainteresirani imati priliku vidjeti nove prostore i upoznati se s radom Poduzetničkog centra Pakrac s inkubatorom.

20. travanj 2024 11:15