Poslovna scena
StoryEditor

U privatne džepove otišle četiri milijarde eura

21. Ožujak 2013.
Piše:
lider.media

U tjedan dana zaboravljena je Ostojićeva zemljišna afera, a koliko je poljoprivrednog zemljišta prenamijenjeno u građevinsko može se samo nagađati.

U novom broju Lidera Edis Felić piše o najunosnijem poslu u Hrvatskoj, doduše u sivoj zoni jer profit najčešće izvlače oni koji se nalaze na izvoru informacija, no ipak potpuno legalnom. Procijenjujemo da je Hrvatska u dvadeset godina na tom biznisu izgubila dvije milijarde eura a dvostruko više ‘jamilo‘ se na privilegiranim informacijama.

Gordana Gelenčer bavi se još jednom temom u kojoj je sve što je moglo poći pogrešno iz raznih razloga i pošlo. Riječ je o fondovima za gospodarsku suradnju, ideju koju je osmislio Borislav Škegro, partner u Quaestus private equityju, HDZ-ov ministar gospodarstva Đuro Popijač osmislio, no Maras danas ruši taj dogovor. Pokušava uvesti red, no što je s ulagačima? Pročitajte u novom broju.

Željka Laslavić piše o tome kako bi izlazak iz Cefte i približavanje EU prehrambenoj i trgovačkoj djelatnosti mogli donijeti nove promjene u segmentu akvizicije i spajanja, kao što je nedavni slučaj Narodnog trgovačkog lanca i Biljemerkanta. Tko su sljedeće mete za preuzimanje pitanje je na koje su Liderovoj novinarki dali vodeći hrvatski konzultanti.

U ovom broju pronaći ćete i sve o organizatoru finala K1 u Zagrebu koji stoji iza cijelog brenda Cro Cop, krvnu sliku kompanije Tokić te sve o konkurenciji u proizvodnji ulja. U sklopu ovog broja nalazi se i poseban prilog: Hrvatska u EU.

Novi broj Lidera možete pročitati na iPadu. Aplikaciju s pomoću koje ga možete kupiti skinite OVDJE

26. travanj 2024 23:25