Poslovna scena
StoryEditor

U riječkom Startup Campu 16 timova iz 10 zemalja

14. Rujan 2016.

Peti poduzetnički  „Startup Camp Rijeka 2016.“, na kojem sa ciljem poticanja poduzetništva i poboljšanja investicijske klime u Hrvatskoj sudjeluje 16 timova iz 10 zemalja,  počeo je u srijedu u Rijeci.

Na „Startup Camp Rijeka 2016.“ prijavilo se više od 60 timova iz Hrvatske i inozemstva, a odabrano je 16 timova iz Hrvatske, Švedske, Grčke, Srbije, Poljske, Portugala, Litve, Gruzije, Bugarske i Azerbajdžana.

Kako navode organizatori, riječ je o petodnevnom programu strukturiranog mentoriranja, koji će trajati do 18. rujna i tijekom kojeg će poduzetnici i investitori iz Europe i Amerike pomoći budućim poduzetnicima da razviju ideju u održivi poslovni pothvat.

Svi timovi će predstavit će svoje ideje pred žirijem, a najbolji će osvojiti nagrade.

Startup Camp Rijeka održava se u prostorima Step Ri znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci, a organiziran je  pod pokroviteljstvom Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu.

Prema podacima iz Step Ri, dosadašnji  Startup kampovi omogućili su 11 timova iz različitih zemalja da prikupe ukupno više od 2 milijuna dolara ulaganja za svoje projekte.

19. travanj 2024 18:25