Poslovna scena
StoryEditor

U Splitu počinje gradnja luksuznog hotela Ramada

23. Listopad 2016.
Piše:
lider.media

Nakon Singapura, Dubaija, Bruxellesa, Kranjske Gore, ali i mnogih drugih gradova diljem svijeta, hotel iz poznatog lanca "Ramada" - koji krase četiri zvjezdice - prvi put se gradi i u Hrvatskoj, točnije Splitu, na Pazdigradu. Bit će smješten u velikom armiranobetonskom tornju zapadno od prodajnog centra "Plodine", koji već pet godina stoji zapušten. Zgrada se počela podizati još 2011. godine, a trebala je postati veliki poslovni neboder s osam katova, na kojem je bila predviđena i realizacija ekskluzivnog kluba, egzotičnog restorana s helidromom, panoramskim dizalom, javlja Slobobodna Dalmacija.

Koncem proteklog mjeseca ponovno se počelo događati "nešto" na gradilištu.

- Nakon što smo razriješili sve financijske poteškoće s bivšim izvođačem radova, tvrtkom "Zagorje tehnobeton", i bankama, odlučili smo se za potpuno drukčiju opciju. Toranj će izvana ostati nepromijenjen, tako da se svojim vizurama i izgledom ni po čemu neće razlikovati od prvotnog. No, njegova namjena je izmijenjena, jer ćemo umjesto poslovnog tornja izgraditi hotel. Zbog prenamjene projekta morali smo zatražiti dodatne dozvole, koje bi trebale stići ovih dana. Također, imamo nekoliko ponuda kreditora i nadamo se da neće biti nikakvih prepreka da realiziramo ovu investiciju koja će stajati oko deset milijuna eura, kaže Saša Svalina, prvi čovjek "Toranj grupe" iz Kaštel Štafilića, koja je investitor objekta.

Svalina je otkrio kada bi se hotel trebao izgraditi i primiti prve goste na svojih osam katova, ukupne površine 2750 metara četvornih.

- Bit će ukupno pedeset i šest vrlo komfornih soba koje bi trebale udovoljiti kriterijima najzahtjevnijih gostiju. Dakako da će svi gosti naći i popratne sadržaje primjerene ovakvim objektima - od wellness zone, velike teretane, bazena, kongresne sale i slično, kaže Svalina, ističući kako će splitska "Ramada" svoje prve goste u najoptimističnijoj verziji primiti u ljeto 2017. godine.

Ako se nešto oduži s papirologijom, krajnji rok za završetak projekta bio bi konac sljedeće godine.

- Bit će ovo jedna od najljepših svjetskih "Ramada", poručuje ulagač, koji napominje kako proteklih dana obavljaju pripremne radove, budući da je dio betona nagrizao i zub vremena.

 

20. travanj 2024 06:30