Poslovna scena
StoryEditor

U stečaj i treća najveća slovenska građevinska tvrtka

05. Lipanj 2012.

Nakon što su prošle godine u stečaj otišle ljubljanska građevinska tvrtka SCT-a i velenjski Vegrad, ista sudbina vjerojatno čeka i Primorje iz Ajdovščine, treće najveće slovensko građevinsko poduzeće.

Zahtjev za pokretanje stečaja u utorak su preko svojih sindikalnih predstavnika Trgovačkom sudu u Novoj Gorici podnijeli sami zaposlenici Primorja, koji žele da se agonija tvrtke što prije završi da bi mogli ostvariti naknadu za nezaposlene preko zavoda za zapošljavanje.Podnijevši zahtjev za stečajem, predstavnik sindikata zaposlenih u Primorju Damjan Volf izjavio je da su priložili dokument uprave kojim se potvrđuje da je tvrtka od početka ovog mjeseca trajno nelikvidna, odnosno nesolventna, te da je stečaj jedini izlaz za zaposlene da ostvare svoja socijalna prava.

Oko 750 stalno zaposlenih već dva mjeseca nisu dobili plaće, a višekratne najave da bi Primorje moglo biti dokapitalizirano od strane strateškog investitora iz inozemstva ostale su neispunjene. Kako navode slovenski mediji, tvrtka se našla u teškoćama zbog opće krize u građevinskoj industriji te zbog prezaduženosti, budući da bankama duguje oko 220 milijuna eura.

28. travanj 2024 02:54