Poslovna scena
StoryEditor

U zadarskoj Adriji privremeno obustavljena proizvodnja

15. Svibanj 2014.

U zadarskoj riboprerađivačkoj tvrtki Adria privremeno je obustavljena proizvodnja što će trajati do uklanjanja utvrđenih nedostataka, izvijestili su danas iz Ministarstva poljoprivrede napominjući istodobno kako na temelju do sada provedenih analiza Adrijinih proizvoda koji se nalaze na tržištu nije utvrđena sumnja u njihovu zdravstvenu ispravnost te ne postoji razlog za njihovo povlačenje ili opoziv.

Uprava za veterinarstvo i sigurnost hrane Ministarstva poljoprivrede izdala je rješenje o privremenom obustavljanju proizvodnje u toj zadarskoj tvrtki kako bi se spriječila mogućnost ugrožavanja higijenskog načina proizvodnje, a zabrana će trajati do uklanjanja utvrđenih nedostataka.

Tijekom službene kontrole veterinarska inspekcija je utvrdila određene nesukladnosti (oštećeno krovište, neadekvatna stolarija, mrežice na prozorima, vrata necjelovita ili od neodgovarajućeg materijala, neodgovarajući sustav ventilacije, hrđa na cijevima, i sl.) zbog čega je izdano rješenje o privremenom obustavljanju proizvodnje kako bi se spriječila mogućnost ugrožavanja higijenskog načina proizvodnje, navode iz Ministarstva.

Ističu i kako će po otklanjanju svih nedostataka Adria obavijestiti nadležno tijelo kako bi veterinarska inspekcija ponovo izvršila kontrolu te odobrila nastavak proizvodnje.

Pritom napominju kako ta tvrtka redovito, u sklopu sustava samokontrola temeljenog na načelima HACCP-a, provodi propisane mikrobiološke analize, za koje veterinarska inspekcija očevidom nije utvrdila nikakve nesukladnosti.

Također, nije bilo nikakvih prijava opasnosti ili potencijalnih opasnosti proizvoda iz tog objekta, koje se inače objavljuju kroz Sustav brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (RASFF - Rapid alert system for food and feed).

Na temelju do sada provedenih mikrobioloških analiza proizvoda tvrtke Adria koji se nalaze na tržištu nije utvrđena sumnja u njihovu zdravstvenu ispravnost te ne postoji razlog za njihovo povlačenje ili opoziv, ističu iz Ministarstva poljoprivrede.

01. svibanj 2024 10:46