Poslovna scena
StoryEditor

Udruživanjem do IT tržišta u Europskoj uniji

09. Srpanj 2013.
Piše:
lider.media

Zagrebačke informatičke tvrtke Blink i N-informatika potpisale su ugovor o spajanju u novu tvrtku, koja će poslovati pod imenom Blink.

- Spajanjem nastaje jedna od vodećih tvrtki na tržištu sistem integracije i informatičke podrške malim i srednjim poduzetnicima, s više od 20 zaposlenih, očekivanih 10 do 12 milijuna kuna godišnjeg prihoda i preko 200 klijenata - stoji u priopćenju novoosnovane tvrtke.

Istaknuli su kako je cilj spajanja  povećanje kvalitete usluge kupcima, uz jačanje konkurentnosti na domaćem tržištu, što od 1. srpnja znači i jačanje konkurentnosti na zajedničkom tržištu Europske unije. 

- Obje tvrtke su usmjerene na tržište malih i srednjih poduzetnika kojima nude međusobno komplementarne usluge. Uz sistem integraciju Blink, na primjer, nudi i računarstvo u oblaku i web-shop, dok N-informatika ima, primjerice, rješenja u optimizaciji ispisa na razini cijele regije. Spajanje se stoga nametnulo kao logičan potez koji nama donosi sinergiju i mogućnost daljnjeg rasta, a korisniku cjelovitu, prilagođenu i ekonomičnu uslugu - rekao je Roko Babić, direktor dosadašnjeg i jedan od dva ravnopravna člana Uprave novog Blinka.

18. travanj 2024 06:31