Poslovna scena
StoryEditor

Ujedinjuju najbolje od Germanwingsa i Lufthanse

06. Prosinac 2012.
Piše:
Jasmina Trstenjak

Niskobudžetna aviokompanija Germanwings restrukturira svoju ponudu i ujedinjuje najbolje od Germanwingsa i Lufthanse te se sprema revolucionirati europsko niskotarifno tržište.

‘Novi Germanwings‘ u sklopu novog brenda, a pod krilaticom ‘povoljno, a ne jeftino‘, od 1. srpnja nudi novi proizvodni koncept - tarife Best, Smart i Basic, svaka s različitim perfomansama i prilagodljiva individualnim potrebama putnika.

-Posljednjih sedam tjedana razvijali smo inovativan i moderan koncept koji vodi ka novom identitetu brenda. Možda ne zvučim skromno, ali u kratko smo roku razvili uvjerljivo dobar koncept koji će nam omogućiti da poslujemo profitabilno i istovremeno našim putnicima ponudimo modernu ponudu. Tržište se mijenja brzo i moramo biti fleskibilni – rekao je predsjednik Uprave Deutsche Lufthansa AG Christoph Franz na konferenciji za novinare u Kölnu, napomenuvši da sve kompanije imaju problema zbog visokih troškova goriva i cjenovnog pritiska te da se potrebno još više truditi.

Tako tarifa Best, trenutno najbolja na tržištu niskotarifnih linija, uključuje visokokvalitetnu uslugu koje će prvenstveno zadovoljiti potrebe poslovnih putnika (rezervirano sjedalo u jednom od triju prvih redova, veličina prostora između sjedala od čak 81,2 centimetara te slobodno sjedalo pored putnika, prioritetni check-in, pristup Lufthansinim salonima za odmor i dr.). Najprije će biti dostupna na svim letovima u Njemačkoj te na Germanwingsovim ključnim destinacijama u Europi. Smart će uz zrakoplovnu kartu uključivati i određene dodatne usluge ovisno o izboru putnika, dok Basic pak predstavlja osnovnu zrakoplovnu kartu po povoljnim cijenama.

‘Novi Germanwings‘, u čiju je ponudu Lufthansa već uvrstila letove izvan uobičajenih središta Frankfurta i Münchena, te postojeći Germanwings spojit će se 1. siječnja sljedeće godine. A novim brendom, istaknuo je član Uprave Deutsche Lufthansa AG Carsten Spohr govoreći o izazovima, promijenit će se i logo tvrtke te vizualni identitet zrakoplova. Naime, iz Lufthanse u Germanwings prelazi 1000 ljudi i 32 zrakoplova u čiju će se promjenu vizualnog identiteta investirati oko 30 milijuna eura. Do 2015. pak planiraju prelazak 2500 radnika i prijevoz 20 milijuna putnika u 90 zrakoplova.-Postavljamo nove standarde u u europskoj zrakoplovnoj industriji. Novim konceptom naši kupci dobivaju najbolje od niskotarifnih prijevoznika i uobičajenih usluga zrakoplovnih kompanija – naglasio je i Thomas Winkelmann, glasnogovornik Uprave Germanwingsa.

06. svibanj 2024 10:01