Poslovna scena
StoryEditor

Uljanik grupa devet mjeseci zaključila sa 172 milijuna kuna gubitka

29. Listopad 2013.

Pulsko brodogradilište Uljanik u prvih je devet mjeseci ove godine ostvarilo 2,6 milijuna kuna neto dobiti, dok je Uljanik grupa, koju čini i riječki 3. maj, poslovala s gubitkom od gotovo 172 milijuna kuna, pokazuju podaci iz konsolidiranog financijskog izvješća koje je Uljanik danas dostavio Zagrebačkoj burzi.

U usporedbi s rezultatima poslovanja u prvih devet mjeseci lani, neto dobit Uljanika d.d. u istom je razdoblju ove godine smanjena za više od 40 posto, dok je gubitak grupe Uljanik istodobno višestruko uvećan - s lanjskih 8,75 milijuna na 171,98 milijuna kuna u ovoj godini.

Ukupni prihodi grupe Uljanik u prvih su devet ovogodišnjih mjeseci iznosili su 1,13 milijardi kuna te su prema istom razdoblju prošle godine smanjeni za oko 5,5 posto, dok su istodobno ukupni rashodi porasli za gotovo 8 posto, na 1,3 milijarde kuna.

Grupu Uljanik čini ukupno osam ovisnih društava - osim pulskog brodogradilišta tu su još i tvrtke Uljanik Strojogradnja, Proizvodnja opreme, Poslovno-informacijski sustavi, Brodograđevni projekti, Financije i Standard, kao i riječko brodogradilište 3. maj, koje je također danas dostavilo svoje financijsko izvješće.

Iz njega je vidljivo da je 3. maj u razdoblju od početka godine do kraja rujna ostvario neto dobit od 4,6 milijuna kuna.

Poslovni prihodi 3. maja u prvih devet mjeseci ove godine iznose 445,3 milijuna kuna, dok su poslovni rashodi istovremeno iznosili 438,2 milijuna kuna.

Pulski je Uljanik vlasnik riječkog brodogradilišta postao krajem lipnja ove godine, kada je s državom potpisan Ugovor o prodaji i prijenosu dionica.

20. travanj 2024 11:23