Poslovna scena
StoryEditor

Unicredit uspostavlja partnerstvo za mala i srednja poduzeća s londonskom burzom

10. Prosinac 2015.
Piše:
lider.media

UniCredit je potpisao ugovor kojim postaje ključni bankarski partner Grupe Londonske burze u podršci malim i srednjim poduzećima u Srednjoj i istočnoj Europi putem programa ELITE. Riječ je o inovativnoj platformi koji omogućuje ambicioznim europskim tvrtkama u privatnom vlasništvu da ubrzaju svoj razvoj.

Ovaj program, kojega je pokrenula Grupa Londonske burze, pruža vrhunsko usavršavanje i trening rukovoditelja uz potporu vodećih europskih poslovnih škola, stručnjaka i poduzetnika, mentoriranje u radnom okruženju te izravan kontakt s financijskom i savjetničkom zajednicom u Europi.

Ovim partnerstvom uspostavlja se ELITE UniCredit CEE Lounge koji malim i srednjim poduzećima pruža sveobuhvatnu uslugu za organizacijski i menadžerski razvoj.

Imena prvih 14 kompanija izabranih za CEE UniCredit Lounge bit će objavljeno danas u sjedištu Londonske burze u Londonu. Riječ je o kompanijama koje dolaze iz različitih zemalja u regiji kao što su Bosna i Hercegovina, Bugarska, Češka, Hrvatska, Mađarska, Rumunjska, Rusija, Slovačka, Slovenija i Srbija.

"Zadovoljni smo partnerstvom s Grupom Londonske burze kojemu je cilj pomoći brzorastućim malim i srednjim poduzećima u Srednjoj i istočnoj Europi da ostvare pristup cijelom nizu usluga vezanih za obrazovanje, usavršavanje i coaching, a koje ih mogu pripremiti za sljedeću fazu njihova razvoja. ELITE UniCredit CEE Lounge posebno je namijenjen pripremanju kompanija koje mogu pridonijeti razvoju pravovremeno im dajući znanja potrebna da bi donijele prave odluke o ulaganjima. UniCredit čvrsto vjeruje u potencijal izvrsnih srednje velikih kompanija u Srednjoj i istočnoj Europi, a podržavajući njihov rast i pružajući inovativne usluge koje im pomažu u tome, UniCredit nastoji ojačati svoju ulogu partnera tih poduzeća. ELITE UniCredit CEE Lounge predstavlja jasan korak u tom smjeru“, rekao je Carlo Vivaldi, direktor Divizije CEE i zamjenik glavnog izvršnog direktora UniCredit Bank Austrija.

ELITE pomaže da brzorastuće kompanije postanu svjesnije različitih mogućnosti financiranja koje su im dostupne, istovremeno poboljšavajući svoju „spremnost“ za suočavanje s ulagačima. On također spaja rastuće tvrtke dajući im mogućnost da međusobno razmjenjuju ideje, dijele najbolje prakse i prepoznaju zajedničke poslovne prilike.

“Zadovoljni smo suradnjom s UniCreditom koji se pridružio ELITEu kao glavni bankarski partner u Srednjoj i istočnoj Europi. Ovom suradnjom stvoren je posebni ELITE UniCredit CEE Lounge kojemu je cilj okupiti mala i srednja poduzeća u Srednjoj i istočnoj Europi s najvećim potencijalnom daljnjeg rasta i pružiti im potporu. Uvjereni smo da će UniCredit, koji ima snažnu prisutnost i već razvijene odnose s najboljim srednjim i malim poduzećima u regiji, izrazito doprinijeti prepoznatljivosti ELITEa na tom području,” rekao je Raffaele Jerusalmi, glavni izvršni direktor Borsa Italiana i direktor Tržišta kapitala u Grupi Londonske burze.

Otkada je pokrenut 2012. godine, ELITE je podržao više od 320 kompanija diljem Europe te ima 150 savjetnika i 90 ulagača.

Stvorivši ELITE UniCredit CEE Lounge, Grupa svojim klijentima nastoji olakšati pristup vrijednim aktivnostima vezanim uz usavršavanje i izloženost te im pomoći da stvore odnose s najboljim europskim kompanijama srednje veličine, pomažući im u donošenju ključnih strateških odluka i postajući partner u njihovom razvoju.

Očekuje se da će klijenti UniCredita u Srednjoj i istočnoj Europi izvući najveću vrijednost iz inicijative. Usluge ELITE-a bit će skrojene za svako malo i srednje poduzeće izabrano za UniCredit CEE Lounge, a Grupa će dati svoj doprinos modulima edukacije i podučavanja, kao i omogućiti pristup vlastitim prilagođenim uslugama.

18. travanj 2024 04:56