Poslovna scena
StoryEditor

Uniline ulazi na tržište hotelijerstva

07. Svibanj 2015.

Jedna od najvećih hrvatskih putničkih agencija, tvrtka Uniline, od iduće godine uvodi u poslovanje novu uslugu - menadžment smještajnih kapaciteta.

Kako je u utorak najavio Boris Žgomba, vlasnik Unilinea, agencija ionako servisira oko 300 tisuća gostiju godišnje, od početka do kraja njihovog boravka u Hrvatskoj pa je ovo bio logičan poslovni iskorak. Žgomba za sada nema interes upravljati velikim hotelskim objektima niti ima namjeru konkurirati velikim hotelijerima, već se želi fokusirati na kompletni menadžment manjih hotela, pansiona i apartmanskih naselja, kojih je do sada 20-tak koji su pred potpisivanjem ugovora s Unilineom. –Posljednjih godina mnogi su ulagali u gradnju malih hotela, međutim, kako to uglavnom nisu bili profesionalci, ubrzo su se našli u problemima. U njima smo prepoznali poslovno zanimljivu nišu. U Unilineu već imamo zaposlenika sa iskustvom u hotelskoj industriji, a angažirat ćemo dodatno i veliki broj novih suradnika – najavio je Žgomba.

Osim nove djelatnosti, tvrtka u svom core biznisu također uvodi neke promjene, a to su novi kanali prodaje i novi proizvodi. S obzirom na to da je službena agencija hokejašima, vaterpolistima i rukometašima, Uniline sve češće putem sportskih kanala dolazi do europskih sportskih saveza. Osim toga, agencija je nedavno započela suradnju s jednim srednjoeuropskim trgovačkim lancem, u čijim će trgovinama prodavati paket aranžmane. Od novih proizvoda Žgomba je najavio nekoliko pilot projekata za razdoblje izvan sezone, a to su arheološke I gastro ture, projekt aqua vitae, sportske evente poput hokejskog spektakla kojeg krajem ove ili početkom iduće godine planira organizirati u pulskoj Areni itd.

25. travanj 2024 08:39