Poslovna scena
StoryEditor

Uniqa jača poziciju u regiji, završava preuzimanja Baloise društava

12. Ožujak 2014.

Austrijska Uniqa Insurance Group AG u potpunosti je završila proces preuzimanja tvrtki kćeri Swiss Baloise Group u Hrvatskoj i Srbiji, čemu je prethodilo odobrenje svih austrijskih, hrvatskih i srpskih nadležnih institucija uključenih u ovaj proces, objavili su danas iz Uniqe.

Ugovor o preuzimanju tvrtki kćeri Swiss Baloise Group u Hrvatskoj i Srbiji od strane Uniqe potpisan je u listopada 2013. godine, a iz Uniqe su danas objavili kako je proces preuzimanja tvrtki kćeri Swiss Baloise Group u Hrvatskoj i Srbiji u potpunosti završen 11. ožujka ove godine.

Prema posljednjim objavljenim službenim podacima Uniqa osiguranje i Basler osiguranje Zagreb bi imali proforma tržišni udio od 7,5 posto i zauzeli bi četvrto mjesto na hrvatskom tržištu osiguranja.

U Srbiji, tržišni udio Uniqe ovom se akvizicijom pak povećava za više od 8 posto (podaci iz trećeg kvartala 2013.) i zadržava petu poziciju na tom tržištu.

Ovim akvizicijama Uniqa jača ukupnu poziciju u regiji jugoistočne Europe, gdje posluje u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Kosovu, Makedoniji i Srbiji.

Uniqa Group je osiguravateljna grupa koja posluje na svojim matičnim tržištima, Austriji te srednjoj i istočnoj Europi, a ima i tvrtke kćeri u Italiji, Lichtensteinu i Švicarskoj.

06. svibanj 2024 17:16