Poslovna scena
StoryEditor

Uniqua preuzima Baloiseova osiguravajuća društva u Hrvatskoj i Srbiji

22. Listopad 2013.
Piše:
lider.media

Baloise Groupa prodaje svoja društva u Hrvatskoj i Srbiji austrijskoj grupaciji UNIQA Group. Predstavnici tvrtki potpisali su kupoprodajni ugovor u iznosu od 75 milijuna EUR-a.

Tvrtka Basler osiguranje Zagreb nudi veliki izbor osiguravateljskih rješenja za privatne i poslovne korisnike u Hrvatskoj. U Srbiji je Baloise zastupala tvrtka Basler osiguranja, koja je bila usredotočena na tržište privatnih korisnika. Obje su tvrtke u 2012. godini realizirale premijski priljev u iznosu od ukupno 68,4 milijuna CHF.

UNIQA Group jedna je od vodećih osiguravateljskih grupacija čija su glavna tržišta Austrija i istočna Europa. UNIQA je vodeće osigurateljno društvo na austrijskom tržištu te istovremeno na istočnoeuropskim tržištima postiže izvrsne rezultate.

Baloise Grupa će se ovim potezom dodatno fokusirati na svoja glavna tržišta dok će UNIQA ovim korakom osnažiti svoj položaj na hrvatskom i srpskom tržištu osiguranja.

Obje strane namjeravaju zaključiti transakciju tijekom 2014. godine. Zbog povlačenja s tržišta Baloise Grupa ovim ugovorom očekuje jednokratni gubitak od 30 milijuna CHF. Realizacija ugovora podliježe odobrenju nadležnih tijela.

06. svibanj 2024 19:20