Poslovna scena
StoryEditor

Uplati plaća za radnike Gortana posredovao Sinovčić

14. Kolovoz 2012.

Nakon dva tjedna sindikalnih akcija, djelomične blokade tvrtke i prometnica, danas se očekuje končana isplata svih neisplaćenih plaća za 66 radnika zadarske građevinske tvrtke Gortan građenje.

Kako se doznaje od pravnika Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) Vedrana Uranije, uplati je ponovno posredovao zadarski poduzetnik Reno Sinovčić koji, po riječima Uranije, na taj način rješava svoj dug za izvedene radove na poslovnoj zgradi na križanju ulica Domovinskoga rata i Hebrangove u Zadru.- Sinovčić nam je zajamčio da poslijepodne na račune sjeda i preostala potraživanja s osnova plaća, a prema našim izvorima iz uprave, uplata je izvršena - rekao je Uranija. Time bi se dug tvrtke sa prvotnih osam milijuna kuna, snizio na samo dva milijuna kuna, koliko iznose radničke otpremnine, zbog kojih će se nastaviti pregovori.

- Naravno da nastavljamo pregovore za preostala dva milijuna kuna otpremnina. Pregovore nastavljamo odmah iza blagdana Velike Gospe, a upravi ćemo dati vrlo kratak rok za isplatu i to najdulje do početka idućega tjedna - najavio je Uranija. Nakon isplate radničkih potraživanja sindikaliste čeka nastavak borbe za radnička prava kako bi se radnici Gortana vratili na posao. U Gortan građenju trenutačno radi 55 kooperanata, dok je uprava svoje vlastite radnike otpustila. Tvrtka je nekada bila jedna od najcjenjenijih i najuspješnijih zadarskih građevinskih tvrtki.

17. svibanj 2024 05:59