Poslovna scena
StoryEditor

Uprava Mirne: Pozivamo Podravku da hrvatskoj javnosti predoči svoju ponudu

19. Veljača 2014.
Piše:
lider.media

Nakon brojnih medijskih prozivki zbog neuspjelog predstečaja, Uprava Mirne danas je pokušala razjasniti cijeli slučaj, dan nakon što ih je ministar financija Slavko Linić prozvao da nisu zainteresirani za proizvodnju budući da su odbili Podravku kao strateškog partnera.

Kako tvrdi Uprave Mirne, u javnosti su se pojavile brojne dezinformacije iza kojih stoje interesi koji se nikako ne bi smjeli staviti ispred interesa 250 radnika i 1000 obitelji koje žive s Mirnom. Pojašnjavaju kako je tvrtka Geneza, kao krizni menadžer Mirne, uspjela ostvariti rekordne rezultate. 

Navodi se kako je uvedena druga smjena, zaposleno 70 ljudi, dok je prodaja povećana za 47 posto, dok se obveze državi i svim dobavljačima isplaćuju na vrijeme. ‘Ovakvi rezultati su stvarno rijetkost u Hrvatskoj i pokazuju koliko je odluka o stečaju čudna‘. 

Međutim, demantija informacije da je Uprava Mirne odbila prijedlog predstečaja zbog toga jer je Ministarstvo financija tražilo da se iz njega ukloni tvrtka Geneza kao strateški partner nema niti u tragovima.

Podsjećamo, u Upravi Geneze do proljeća 2012. sjedio je sadašnji predsjednik Uprave Mirne Saša Krobot, ali i šef NO-a Mirne David Ilijevski. Ubrzo nakon preuzimanja kontrole nad Mirnom, kao krizni menadžer angažirana je tvrtka Geneza, koju je Uprava Mirne forsirala kao jedinog mogućeg strateškog partnera, unatoč interesu Podravke koju je favorizirala i Država. 

- Pozivamo sve zainteresirane strane kao i Upravu Podravke da hrvatskoj javnosti predoče ponude o kojima se ovih dana priča, a koje mi nažalost još uvijek nismo uspjeli vidjeti. Na kraju želimo zaključiti da su Uprava Mirne i Geneza dali sve od sebe da do stečaje ne dođe - vele u rovinjskoj kompaniji i najavljuju žalbu na odluku o stečaju.

Inače, u Mirni su za sutra najavili i presicu na kojoj namjeravaju govoriti o cijelom slučaju.

15. svibanj 2024 21:52