Poslovna scena
StoryEditor

Uprava Zagrebačke banke pojačana s tri nova člana

13. Lipanj 2016.
Piše:
lider.media

Zagrebačka banka pojačana je s tri nova člana -  Claudio Cesario, Stefano Gison i Albert Angersbach imenovani su danas članovima Uprave banke na temelju odluke Nadzornog odbora Zagrebačke banke i uz prethodnu suglasnost Hrvatske narodne banke. Mandat im traje do isteka tekućeg mandata ostalim članova Uprave Banke, odnosno do veljače 2019. godine.

Ovaj trojac pridružuje se aktualnoj Upravi Zagrebačke banke kojoj je na čelu Miljenko Živaljić te članovima Dijani Hrastović, Marku Remenaru  i Lorenzu Ramajoli. Dosadašnji član Uprave Nikolaus Maximilian Linarić odlazi na novu dužnost u Grupu UniCredit te mu prestaje članstvo u Upravi Zagrebačke banke.

Claudio Cesario, zamjenik predsjednika Uprave Zagrebačke banke, stekao je bogato profesionalno iskustvo radom u bankama članicama Grupe UniCredit. Karijeru je započeo 1985. u Banco di Sicilia gdje je radio na različitim funkcijama do 1999. kad je imenovan na funkciju direktora Komercijalnih strategija i razvoja mreže i direktnih kanala. Godine 2003. odlazi u Banca di Roma gdje radi na različitim pozicijama do 2006.. U studenome 2008. Cesario je imenovan na funkciju direktora Strategije planiranja i kontrolinga u Bank Austria za banke iz regije Srednje i istočne Europe te je član Izvršnog odbora Divizije za Srednju i istočnu Europu. U svibnju 2012. Claudio Cesario dolazi na mjesto predsjednika Uprave banke UniCredit Bank u Srbiji. Od lipnja 2016. kao član Uprave i zamjenik predsjednika Uprave Zagrebačke banke zadužen je i odgovoran za poslovno područje Upravljanje ljudskim resursom.

Stefano Gison, član Uprave Zagrebačke banke, u Grupu UniCredit dolazi 2004. te s radom počinje u sektoru Privatnog bankarstva u Torinu. Godine 2005. odlazi u banku Yapi Kredi (Turska) te je 2007. sudjelovao u projektu pripajanja banke Capitalia UniCreditu. Godine 2009. imenovan je na funkciju Direktora Upravljanja promjenama u UniCredit Bank Ukraine (Ukrajina), gdje 2011. preuzima funkciju direktora Upravljanja direktnim kanalima isporuke. Godine 2014. postaje član Uprave i direktor Podrške bankarskom poslovanju u banci UniCredit d.d. Mostar u Bosni i Hercegovini. Od lipnja 2016. kao član Uprave Zagrebačke banke zadužen je i odgovoran za poslovno područje „Podrška bankarskom poslovanju“.

Albert Angersbach, član Uprave Zagrebačke banke, u Grupu UniCredit dolazi 2006. U UniCredit Bank Austria u Beču kao korporativni kreditni analitičar u poslovnom području Upravljanja i kontrole rizika. Godine 2007. Pridružuje se Deutsche BANK AG gdje je imenovan na funkciju pomoćnika zamjenika u odjelu Upravljanje rizicima u poslovanju s korporativnim klijentima. Godine 2010. vraća se u UniCredit Grupu gdje je imenovan  direktorom Odobravanja kreditnih rizika unutar područja Upravljanje i kontrola rizika u banci ATF Bank, Kazahstan, te je 2012. imenovan na funkciju glavnog direktora za Upravljanje i kontrolu rizika. Nastavno na prodaju ATF Banke u 2013., imenovan je direktorom  Kreditnog poslovanja s korporativnim klijentima unutar Upravljanja i kontrole rizika u banci UniCredit Bank, Ukrajina. Od lipnja 2016. kao član Uprave Zagrebačke banke zadužen je i odgovoran za poslovno područje Upravljanje i kontrola rizika.

17. travanj 2024 18:28