Poslovna scena
StoryEditor

Uručena donacija za projekt Pomoć u kući

06. Lipanj 2012.
Piše:
lider.media

Gradu Crikvenici uručena je donacija u iznosu od 50 tisuća kuna za razvoj humanog projekta Pomoću ku ći. Donacija im je uručena u sklopu Eurohercove akcije 20 darova za 20 godina kojom to društvo obilježava 20 godina poslovanja.

Tako je voditelj zastupstva Euroherc osiguranja u Crikvenici Radovan Prijić uručio donaciju Sanji Knežević, voditeljici projekta Pomoć u kući. Projekt je namijenjen osobama starijim od 65 godina s ciljem pružanja pomoći starijim, nemoćnim i usamljenim stanovnicima Crikvenice.

Pomoć u ku ći koristi 100 Crikveničana starijih od 65 godina koje u njihovim domovima posjeć uju četiri gerontodoma ćice, medicinska sestra i pomo ćni radnik te za njih obavljaju poslove koje zbog godina ili bolesti nisu kadri obaviti. Raspon usluga je širok, od čiš enja kuć e, pranja i glačanja odjeć e, cijepanja drva, uređenja oku ćnice, zdravstvene skrbi, do dostave lijekove, ortopedskih i drugih pomagala, namirnica, kontaktima s liječnikom i slično. U projekt su uključeni volonteri, mlađe osobe koje imaju volje i želje nesebično pomagati starijim sugrađanima.- Nadamo se kako ć e ova donacija potaknuti i ostale poslovne subjekte da prepoznaju projekt Grada Pomo ć u kuć i i na taj način biti dio jedne humane priče okrenute građanima kojima je pomoć zaista neophodna - rekao je Damir Rukavina, gradonačelnik Grada Crikvenice.

04. svibanj 2024 03:12