Poslovna scena
StoryEditor

Uvoz radne snage-ključni uvjet za investitore

25. Travanj 2013.
Piše:
lider.media

Apsurdno je da u vojsci nezaposlenih tvrtke sve teže regrutiraju zaposlenike. I oni koji prođu loš školskih sustav, nakon godine dana provedene na burzi rada postaju radno nekonkurentni.

Bez dobrih radnika nema ni razvoja ni investicija, a što će nam se dogoditi bez jasne strategije i hoće li Hrvatska postati zemlja nezaposlenih i umirovljenika, otkriva Gordana Gelenčer u novom broju Lidera.

Matilda Bačelić u ovotjednoj rubrici Kompanije obradila je pak Industrogradnju koja planira fokusiranje na tri strateška područja – građenje i proizvodnju građevinskog materijala, ugostiteljstvo i turizam te upravljanje nekretninama. Koji su uvjeti za realizaciju ovih scenarija te što će se dogoditi s preuzimanjem TOZ Penkale, pročitajte u našem novom broju.

Poslovanje rent-a-cara dosad se u Hrvatskoj uglavnom povezivalo s turističkim biznisom kojemu je ta djelatnost bila dopuna ukupnoj ponudi. No, takve agencije gotovo su nestale s tržišta, a zamijenili su ih novi, veći i snažniji igrači iz autoindustrije. O kome se radi, pročitajte u ovotjednoj Liderovoj rubrici Konkurenti.

Preuzeti državnu Agenciju za pravni promet i posredovanje nekretninama u vrijeme kada je tržište nekretnina praktički mrtvo, ambiciozan je i prilično nezahvalan posao. Upravo je ta zadaća dočekala Slavka Čukelja, diplomiranog inženjera građevine s 28 godina iskustva, koji, kako doznaje Nikola Sučec, tipuje na ponovno pokretanje POS-a kao okidača za oživljavanje stanogradnje.

Novi broj Lidera možete pročitati na iPadu. Aplikaciju s pomoću koje ga možete kupiti skinite OVDJE

25. travanj 2024 03:31