Poslovna scena
StoryEditor

Valamar Riviera, Calucem i Bifix su najuspješnije istarske tvrtke

07. Listopad 2016.

Valamar Riviera, Calucem i Bifix najuspješnije su istarske tvrtke u prošloj godini kojima su u petak dodijeljene Zlatne kune, plakete Županijske gospodarske komore iz Pule. Zlatne kune dodjeljuju se najuspješnijim tvrtkama u 2015. godini prema kriterijima i pokazateljima likvidnosti, zaduženosti, aktivnosti i profitabilnosti u kategorijama malih, srednjih i velikih trgovačkih društava.

Na temelju prošlogodišnjih rezultata poslovanja, u kategoriji velikih trgovačkih društava s više od 250 zaposlenih, dobitnica je turističko-hotelijerska kompanija Valamar Riviera iz Poreča, a plaketa je uručena predsjedniku uprave te tvrtke Željku Kukurinu.

U kategoriji srednjih tvrtaka od 50 do 250 zaposlenih Zlatnu kunu drugu godinu zaredom dobila je pulska tvrtka Calucem. To je drugi po veličini svjetski proizvođač specijalnog aluminatnog cementa. Proizvodnja je počela 1926. godine, a sadašnja je proizvodnja na godinu više od sto tisuća tona cementa koji se izvozi u više od 60 zemalja svijeta.

U kategoriji malih tvrtaka do 49 zaposlenih nagrađena je tvrtka Bifix iz Buja, čija je primarna djelatnost proizvodnja bojila i aditiva za plastiku te sekundarno proizvodnja građevinskih materijala za završne radove.

Na prigodnoj svečanosti posebna priznanja HGK uručena su predstavnicima Istarske kreditne banke u Umagu u povodu 60. obljetnice te Uljanik Grupi u povodu 160. obljetnice, a u oba slučaja i za izniman doprinos razvitku hrvatskoga gospodarstva.

22. travanj 2024 06:10