Poslovna scena
StoryEditor

Varteks lanjski gubitak pokriva kapitalnim rezervama

07. Rujan 2012.

Glavna skupština Varteksa odlučila je danas da se gubitak ostvaren u prošloj godini u iznosu od 60,3 milijuna kuna dijelom pokrije iz kapitalnih rezervi, dok će se ostatak pokriti iz dobiti sljedećih poslovnih godina.

Na skupštini je "prihvaćena odluka o pokriću gubitka od 60,3 milijuna kuna ostvarenog za 2011. godinu, koji će se dijelom pokriti iz kapitalnih rezervi u iznosu od 17,7 milijuna kuna, dok će se ostatak gubitka u iznosu od 42,5 milijuna kuna pokriti iz dobiti slijedećih poslovnih godina", navodi se u obavijesti Varteksa objavljenoj na Zagrebačkoj burzi.

Varteks je dosljedno provodeći zacrtani Integralni plan poslovnog i financijskog restrukturiranja ostvario pozitivne pomake u poslovanju u 2011. te na troškovnoj strani uspio ublažiti negativne efekte dugotrajne krize, kazao je predsjednik Uprave Varteksa Zoran Košćec.

Ipak, za stabilizaciju poslovanja, a time i za realizaciju svih strateških smjernica koje su definirali za postojeće biznise te razvoj novih, neophodan je preduvjet hitno rješavanje odnosa s državom, a nakon toga i s bankama. Također, nužno je u trenutnim tržišnim okolnostima da država što hitnije pokrene najavljene mjere za oživljavanje gospodarstva, prije svega domaće industrije te najavljene investicijske cikluse, istaknuo je Košćec.

U priopćenju sa skupštine navodi se i kako je Varteks d.d. u 2011. smanjio gubitak u odnosu na 2010. za 36,4 milijuna kuna, odnosno za 37,6 posto, unatoč izuzetno negativnim uvjetima u okruženju.

Ukupan prihod realiziran je u iznosu od 329,8 milijuna kuna, što je porast od 4,8 posto u odnosu na 2010. godinu, dok su ukupni rashodi smanjeni za 5,2 posto, na 390,1 milijun kuna. Dioničari Varteksa na skupštini su uz ostalo dali i razrješnicu članovima Uprave i Nadzornog odbora za rad u 2011., a za novog člana Nadzornog odbora izabran je Igor Žonja na razdoblje od četiri godine.

19. travanj 2024 00:26