Aktualno Poslovna scena Preporučeno

Varteks uspješno dokapitaliziran u prvom krugu, konačna cijena novih dionica 12,99 kuna

Varteks
Lider/Hina

Varteks je u prvom krugu dokapitalizacije postigao prag uspješnosti pa neće biti drugog kruga upisa novih dionica, a konačna cijena novih dionica je 12,99 kuna po dionici, objavljeno je u srijedu iz te tvrtke, iz koje ne iznose koliko je dionica upisano, ali je s obzirom na ranije objavljeni prag uspješnosti upisano više od 1,5 milijun novih dionica.

>>>Dokapitalizacija: Varteks objavio poziv za upis novih dionica

Varaždinski Varteks je početkom ove godine objavio javni poziv na upis najmanje 1,5 do najviše 3,5 milijuna novih dionica, nominalne vrijednosti 10 kuna po dionici.

Kako je danas objavila Uprava te tvrtke putem Zagrebačke burze, s obzirom da je u prvom upisnom krugu, koji je trajao od 4. do 15. siječnja, postignut prag uspješnosti odlučeno je da se ne ide u provedbu drugog upisnog kruga.

Konačna cijena novih dionica

Odlukom je utvrđena i konačna cijena novih dionica i ona iznosi 12,99 kuna po dionici i jedinstvena je za sve dionice koje su predmet javne ponude, navodi se u odluci koju je Uprava donijela uz suglasnost Nadzornog odbora.

>>>Varteks kreće u dokapitalizaciju, u vlasničku strukturu ulazi britanska Valtegra

Tako je konačna cijena nešto iznad minimalne cijena za jednu novu dionicu, a koja je prema pozivu za upis iznosila 12,91 kunu.

Iz Varteksa ne iznose detalje o broju upisanih upisa i povećanju temeljnog kapitala, a iz tvrtke se doznaje kako je u ovom trenutku najbitnije da je zadovoljen prag uspješnosti te da će o detaljima izvijestiti nakon što povećanje temeljnog kapitala bude upisano u sudski registar.

Povećanje temeljnog kapitala

Dioničari Varteksa na glavnoj skupštini održanoj krajem prošle godine prihvatili su novi prijedlog dokapitalizacije, prema kojemu bi se povećanje temeljnog kapitala od minimalno 15 do maksimalno 35 milijuna kuna provelo izdavanjem najmanje 1,5 milijun, a najviše 3,5 milijuna novih redovnih dionica, nominale 10 kuna.

>>>Novi broj Lidera – Dokapitalizacija: Hrvatske tvrtke hitno trebaju 120 milijardi kuna svježeg kapitala

Prema javnom pozivu objavljenom početkom ove godine, izdanje novih dionica smatrat će se uspješnim ako se u utvrđenim rokovima valjano upiše i uplati i/ili unese pravo potraživanja od najmanje 1,5 milijuna novih dionica (prag uspješnosti).

Bilo je predviđeno i da se upis provede u dva kruga, no nakon današnje odluke drugog kruga neće biti.

Komentari